Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα 1967
Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα
Στην Αττική

-- Σήμερα, Σάββατο, στις 6 μ.μ., στην Αρτέμιδα (Λούτσα), στο Γυάλινο κτίριο (5η στάση Βραυρώνας), θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ, στο Λαύριο, στο παλιό μηχανουργείο θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Την Τρίτη, 25 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ Νίκαιας και Κορυδαλλού καλούν σε εκδήλωση στον Κινηματογράφο «ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» (Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Την Τρίτη, 25 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ καλούν σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» (Μ. Ασίας 24 & Παπαναστασίου, Ταμπούρια). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 26 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, σε εκδήλωση της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής Αττικής του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη, 27 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά η ΤΕ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής παρουσιάζει την έκδοση «Δικτατορία 1967 - 1974». Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία

-- Την Τετάρτη 26 Απρίλη, στις 7 μ.μ., η ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, για την παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 - 1974», που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

-- Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση αύριο Κυριακή, στις 12 μ., στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί από τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης και Γραμματέα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, το χρονικό των συλλήψεων στα Χανιά τη μέρα του πραξικοπήματος. Θα τιμηθούν οι 50 συλληφθέντες αγωνιστές και θα γίνει ιστορική αναφορά της μεταφοράς τους στον τόπο εξορίας της Γυάρου.

Η κεντρική πολιτική ομιλία θα γίνει από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα με τα «Τραγούδια του Αγώνα».

-- Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση την Παρασκευή 28 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Ανδρόγεω», με κεντρικό ομιλητή τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων της περιόδου και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Στην Αχαΐα

Τη Δευτέρα 24 Απρίλη:

-- Το πρωί θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου του Μετάλλου με επικεφαλής τον Θ. Πάνο, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αχαΐας.

-- Στις 7 μ.μ. στα ΚΑΠΗ των Ζαρουχλέικων, με ομιλητή τον Τ. Αλατάκη, μέλος της ΤΕ Αχαΐας και Γραμματέας της ΚΟΒ Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας.

-- Στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, με ομιλητή τον Γ. Δεληγιάννη, Γραμματέα της ΚΟΒ Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας.

-- Στις 7 π.μ., σε περιοδεία στη ΔΕΥΑΠ, στις 9 π.μ. στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δ. Πατρέων και στις 9.45 μ.μ., στα γκαράζ της καθαριότητας, με επικεφαλής την Κ. Σίμου, μέλος της ΤΕ Αχαΐας.

Την Τετάρτη, 26 Απρίλη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου, θα μιλήσει ο Χ. Κουνάβης, μέλος της ΤΕ Αχαΐας και Γραμματέας της ΚΟΒ Αιγίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει και έκθεση αρχειακού υλικού.

Το Σάββατο, 29 Απρίλη:

-- Στις 7 μ.μ., στην Πάτρα, καφενείο «Αρίστος» (Καραϊσκάκη & Αγ. Νικολάου), θα μιλήσει ο Α. Αθανασόπουλος, μέλος της ΤΕ Αχαΐας και αντιδήμαρχος του Δ. Πατρέων.

Την Κυριακή, 30 Απρίλη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας, σε εκδήλωση της ΤΕ Αχαΐας, θα μιλήσει ο Σπ. Μπέτσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας.

Σε άλλες πόλεις

-- Σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση στον πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας». Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Παρασκευή, 28 Απρίλη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Δικτατορία 1967 - 1974» στο Επιμελητήριο Πιερίας. Θα μιλήσει η Λίνα Χατζηκυριάκου, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή, 30 Απρίλη, στις 11 π.μ., οι ΚΟΒ Μεσολογγίου και Αιτωλικού παρουσιάζουν στο «Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο», την έκδοση «Δικτατορία 1967 - 1974». Θα μιλήσει ο Κώστας Δρόσος, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και θα γίνει απαγγελία ποιήματος.

-- Την Τετάρτη 3 Μάη, στις 8.30 μ.μ., η ΚΟΒ Βόνιτσας, παρουσιάζει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την έκδοση «Δικτατορία 1967-1974». Θα μιλήσει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και θα παρουσιαστεί μαρτυρία εξόριστου της εποχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ