Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες

Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Μεγάλη εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή 30 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στον κινηματογράφο «STUDIO» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ήδη διακινεί τετρασέλιδη ανακοίνωση, μεταφρασμένη και σε γλώσσες μεταναστών και προσφύγων, με σύνθημα: «Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, αγωνιζόμαστε οργανωμένα και ενωμένα ενάντια στον καπιταλισμό. Παλεύουμε για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη όλων των χωρών αντιμέτωπη με την ένταση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που ξεκινάει από την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς και φτάνει μέχρι τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, οι οποίοι γίνονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών, από διαφορετικές χώρες, αναγκάστηκαν από τους πολέμους και τη φτώχεια που προκαλεί ο καπιταλισμός να ξεριζωθούν από τον τόπο τους, να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, της προσφυγιάς. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο, άλλους τους σταμάτησαν η EE και το NATO με φράχτες, συνοριοφύλακες και στρατιωτικές δυνάμεις, τους έχουν εγκλωβισμένους σε άθλιες συνθήκες. Οι πιο "τυχεροί" που έφτασαν στη χώρα που ήθελαν, αξιοποιούνται ως φτηνή εργατική δύναμη, για να βγάζουν περισσότερα κέρδη οι καπιταλιστές, για να ρίχνουν τα μεροκάματα των ντόπιων εργατών. Χρησιμοποιούνται ως άλλοθι, για να παίρνονται περισσότερα μέτρα παρακολούθησης, εκφοβισμού και τρομοκρατίας ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Αυτοί που έμειναν πίσω στις χώρες τους, ζουν πάνω στα ερείπια του πολέμου. Εκατομμύρια είναι χωρίς δουλειά, ενώ όσοι δουλεύουν τους εκμεταλλεύονται περισσότερο, απ' ό,τι πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, οι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, τους καλούσαν να δουλεύουν περισσότερο για την ισχυροποίηση της πατρίδας. Στον πόλεμο τους καλούν να σκοτωθούν μεταξύ τους για το καλό της πατρίδας. Τώρα να δουλεύουν για την ανοικοδόμηση της πατρίδας. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι καπιταλιστές κερδίζουν και οι εργάτες χάνουν. (...)

Ολα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη για τη ζωή των εργατών σ' όλες τις χώρες και σε αυτές που σήμερα γίνεται ο πόλεμος και σε αυτές που ο πόλεμος ακόμα δεν έφτασε στην πόρτα τους. (...) Μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες, με αφάνταστες αρνητικές συνέπειες για τους εργάτες, για τους λαούς. (...)

Εμείς, το ΚΚΕ, είμαστε το κόμμα της εργατικής τάξης της Ελλάδας. Τους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν και δουλεύουν στον τόπο μας, τους θεωρούμε κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας. Δεν διαχωρίζουμε τους εργάτες με βάση την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, με βάση αν τους ανάγκασε η φτώχεια ή ο πόλεμος να φύγουν από τη χώρα τους. Παλεύουμε για να έχουν τα ίδια εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα με τους Ελληνες εργάτες, να οργανώνονται μαζί στα συνδικάτα, σε όλους τους μαζικούς φορείς. Παλεύουμε για να μπορέσουν οι πρόσφυγες να πάνε στη χώρα που θέλουν και για όσο καιρό παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες, να εντάσσονται τα παιδιά τους στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης, να μην πέφτουν θύματα των διάφορων ΜΚΟ και άλλων "φιλανθρωπικών οργανώσεων". (...)

Σήμερα το "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Ο καπιταλισμός μπορεί να είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος. Εμείς παράγουμε τα πλούτη, χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται. Αν το αποφασίσουμε, έχουμε τη δύναμη να τον ανατρέψουμε.

Σε αυτόν το δρόμο καλούμε τους Ελληνες και μετανάστες στην Ελλάδα. Σε αυτό καλούμε και τους Ελληνες που σήμερα είναι μετανάστες σε διάφορες χώρες. Αυτό καλούμε να κάνουν και όλοι οι εργάτες στη δική τους χώρα. Να παλέψουν και αυτοί σε κάθε χώρα για τον ίδιο σκοπό, να ανατρέψουν τους δικούς τους καπιταλιστές και να πάρουν αυτοί την εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάει το Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών(16/6/2018)
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάει το Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών(12/6/2018)
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι σε κοινή πάλη ενάντια στον καπιταλισμό(3/11/2017)
Ο καπιταλισμός γεννάει τη φτώχεια, τη μετανάστευση και την προσφυγιά(29/9/2017)
Πολιτικό - πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες(21/6/2017)
Αποκρυστάλλωμα της δουλειάς μας η διαμόρφωση ταξικής συνείδησης(26/6/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org