Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Απαγορεύτηκε η είσοδος του Εργατικού Κέντρου σε καταυλισμό προσφύγων

Την απαγόρευση εισόδου στον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας σε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου νομού Λάρισας (ΕΚΝΛ), η οποία επισκέφτηκε τον καταυλισμό, προκειμένου να μοιράσει στους πρόσφυγες φυλλάδιο για την Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΕΚΝΛ, όπως και το γεγονός ότι ζητήθηκε από τους υπευθύνους να ελεγχθεί το περιεχόμενο της πρωτομαγιάτικης ανακοίνωσης.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η στρατιωτική διοίκηση του καταυλισμού απαγόρευσε στην αντιπροσωπεία την είσοδο σε αυτόν με το «επιχείρημα» ότι «το ΕΚΝΛ, με βάση κυβερνητικές οδηγίες, δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των φορέων που μπορούν να μπαίνουν στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, ενώ μπορούν να μπαίνουν, για παράδειγμα, ελεύθερα οι διάφορες ΜΚΟ».

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι «είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται η είσοδος του ΕΚΝΛ στον συγκεκριμένο καταυλισμό, αφού μέχρι σήμερα τον έχει επισκεφθεί πολλές φορές, μοιράζοντας στους πρόσφυγες είτε είδη ρουχισμού και διατροφής, είτε διάφορα φυλλάδιά του, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα».

«Αυτή η αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απαγόρευση» τονίζει το ΕΚΝΛ, «δείχνει την σοβαρή ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία επιβάλλει στους χώρους ανοιχτής φιλοξενίας των προσφύγων καθεστώς κλειστής στρατιωτικής λειτουργίας, απαγορεύοντας τη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων του νομού Λάρισας να έρχεται ελεύθερα σε επαφή με τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί. Μάλιστα, η ευθύνη της είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού από την πλευρά των υπευθύνων ζητήθηκε από τους αστυνομικούς που ήταν υπηρεσία να ελέγξουν και το περιεχόμενο της πρωτομαγιάτικης ανακοίνωσης.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας δεν αποδέχεται τις κυβερνητικές αντιδημοκρατικές πρακτικές που παρεμποδίζουν την επικοινωνία του με τους πρόσφυγες στον καταυλισμό που διαμένουν και θα διεκδικεί σταθερά το δικαίωμά του, όχι μόνο να επισκέπτεται τον καταυλισμό, αλλά και να αναπτύσσει ελεύθερα εκδηλώσεις και δράσεις με τους πρόσφυγες, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς καθυστέρηση να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα (2020-04-04 00:00:00.0)
Καθιστική διαμαρτυρία στη Μόρια (2019-10-02 00:00:00.0)
Κινητοποίηση προσφύγων στο Κουτσόχερο (2018-06-19 00:00:00.0)
Δημιουργεί «κέντρο διαχείρισης προσφύγων» αλλά εκτός ΕΕ (2016-11-23 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη από χτες η επιχείρηση εκκένωσης (2016-05-25 00:00:00.0)
Μέτρα σεβασμού των δικαιωμάτων τους (2008-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ