Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«To χειμωνιάτικο παραμύθι» στο Μέγαρο

Ο διάσημος θίασος Cheek by Jowl (Τσικ μπάι Τζάουλ) παρουσιάζει στο Μέγαρο «To χειμωνιάτικο παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Ντέκλαν Ντόνελαν («Χρυσός Λέοντας» Φεστιβάλ Βενετίας), την Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μάη, ώρα 20.00, στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στα Αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους (σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ).

Η παράσταση εντάσσεται στον Κύκλο Θέατρο στο Μέγαρο, ανεβαίνει με την υποστήριξη του British Council και συστήνεται σε θεατές άνω των 12 ετών.

Ο Σαίξπηρ έγραψε «Το χειμωνιάτικο παραμύθι», ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, κατά την ίδια περίοδο με την «Καταιγίδα», ανατρέποντας όλους τους κανόνες που ακολουθεί η τελευταία. Η ενότητα του χρόνου, του τόπου και της δράσης χάνεται μέσα σ' ένα ταξίδι που διαρκεί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια ανά την Ευρώπη, από την Αυλή στην εξοχή, από την τραγωδία στην κωμωδία. Μιλά για έναν παρανοϊκό βασιλιά που οδηγεί την οικογένειά του στην καταστροφή. Ωστόσο, το σκοτάδι που επικρατεί στην αρχή του «Παραμυθιού» θα δώσει τη θέση του στο φως της χαράς, καθώς ο Χρόνος θα παρασύρει τους χαρακτήρες σε ένα αναπάντεχο τέλος. Μέσα από τις σελίδες του έργου, γεννιέται ένας νέος Σαίξπηρ, ένας Σαίξπηρ που έχει αφήσει πίσω του τις σπουδαίες τραγωδίες και αναζητά τη λύτρωση μέσα από τη φλόγα της ελπίδας. Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 45 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος).

Διανομή: Λεόντιος, Βασιλιάς της Σικελίας Orlando James, Πολύξενος, Βασιλιάς της Βοημίας Edward Sayer, Ερμιόνη / Δορκάς Natalie Radmall - Quirke, Περντίτα, Κόρη του Λεόντιου και της Ερμιόνης Eleanor Mc Loughlin, Παυλίνα / Μόψα Joy Richardson, κ.ά. Σκηνικά - κοστούμια Nick Ormerod. Φωτισμοί Judith Greenwood. Μουσική Paddy Cunneen. Χορογραφία Jane Gibson.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org