Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης

Σε ηλικία 66 χρόνων «έφυγε» από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης. Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών» έπαιξε εξαιρετικά το ρόλο του γελωτοποιού, ενώ το υποκριτικό του ταλέντο επιβεβαιώθηκε και στον «Συμβολαιογράφο» το 1978, στο ρόλο του Παναγιώτη Μερκάτου, γραμματέα του ανακριτή. Ερμήνευσε καταπληκτικά το «Ημερολόγιο ενός τρελού» στο θέατρο, με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία, όχι όμως και εμπορική.

Επαιξε σε πολλές ταινίες του αλλά και στο θέατρο. Εγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Ελα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια« κ.ά.

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη από το δήμο Ζωγράφου, τη Δευτέρα 24 Απρίλη στις 15.00 από το Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Στάθη Ψάλτη και σημειώνει: «Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας ταλαντούχος και ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Στάθη Ψάλτη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ