Παρασκευή 21 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδίκη φασιστοειδούς

Καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο η Θέμις Σκορδέλη, στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στον Αγ. Παντελεήμονα, για την επίθεση σε βάρος εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλ. Αλαβάνου, τον Οκτώβρη του 2010. Η συγκεκριμένη επίθεση είχε γίνει με πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες κ.λπ. από μέλη της αποκαλούμενης επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, η οποία αποτέλεσε όχημα για τη διείσδυση της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή. Μάλιστα, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, η επίθεση έγινε παρουσία του στελέχους της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρου. Σημειωτέον ότι η Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη και στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Χρειάστηκε, επίσης, να περάσουν 7 χρόνια μέχρι την εν λόγω δικαστική απόφαση, που καταδικάζει τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους και παραπέμπει τον πέμπτο, ο οποίος το 2010 ήταν ανήλικος, στο δικαστήριο ανηλίκων.

Ειδικότερα, από τους τέσσερις καταδικασθέντες, στους Θέμιδα Σκορδέλη, Αλίκη Παπαδάκη και Ανδρέα Σοφιά επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή, με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης (το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης παραγράφηκε υφ' όρων), ενώ ο γνωστός «αγανακτισμένος» Σπύρος Γιαννάτος καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή. Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μόνο οι δύο από τους κατηγορουμένους (Γιαννάτος, Παπαδάκη).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ