Παρασκευή 21 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Διεργασίες με μοχλό υποθέσεις με «οσμή» σκανδάλων

Ενας νέος κύκλος αντιπαράθεσης σχετικά με εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε διάφορες υποθέσεις που χαρακτηρίζονται «σκάνδαλα», «ανοίγει» με αφορμή δηλώσεις στελεχών αστικών κομμάτων που αφορούν υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Αυτές οι υποθέσεις που καταγγέλλονται ως σκάνδαλα «πατούν» πάνω σε υπαρκτά ζητήματα σήψης του συστήματός τους και πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος. Την ίδια ώρα, βέβαια, αξιοποιούνται πρωτίστως για τον αποπροσανατολισμό του λαού αλλά και για τις διεργασίες εντός του αστικού πολιτικού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα:

-- Την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Π. Κουρουμπλή ότι όταν ήταν πρωθυπουργός ο Κων. Μητσοτάκης η σύζυγός του, Μαρίκα, ήθελε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν να στήσει ένα ίδρυμα για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, χωρίς αυτό να γίνει ποτέ, και με άγνωστο πού πήγαν τα χρήματα. Μιλώντας στο ρ/σ «Alpha 98,9», η Ντ. Μπακογιάννη είπε: «Η χυδαιότητα του Κουρουμπλή ξεπερνά κάθε όριο. Τον έπιασε πανικός επειδή η ΝΔ ζήτησε να εξεταστεί και η περίοδος που ήταν γγ και υπουργός στο υπ. Υγείας. Είναι βέβαιο ότι στον πανικό του και επειδή υπάρχει ανοιχτό το θέμα της λίστας των φαρμάκων που δεν υπέγραψε, θυμήθηκε τη μητέρα μου (...) Είναι γελοίο και να το λέει. Μπορούσε να ανοίξει τους φακέλους, ήταν εξουσία, το παλιό ΠΑΣΟΚ που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ (...) Δεν θα μπορέσει να γλιτώσει την εξεταστική επιτροπή. Γιατί να μην ψάξουμε και αυτά τα δύο χρόνια (σ.σ.: που ήταν ο ίδιος στο υπουργείο Υγείας); (...) Ο Κουρουμπλής έχει κάτι να φοβηθεί».

-- Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, στον απόηχο της αντικατάστασης - με απόφαση Κυρ. Μητσοτάκη - της Κατερίνας Παπακώστα, από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας του κόμματος, είπε χτες στον ρ/σ «Αθήνα 98,4»: «Αντίπαλοί μου είναι οι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω κανέναν αντίπαλο μέσα στη ΝΔ. Σέβομαι όλους τους βουλευτές της ΝΔ και προφανώς και την κυρία Παπακώστα. Μεταξύ μας, οι βουλευτές, μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Πάγια αρχή είναι καλύτερα να τα λύνουμε μεταξύ μας παρά δημόσια». Θυμίζουμε ότι η Κ. Παπακώστα είχε ζητήσει από τον Αδ. Γεωργιάδη να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος του κόμματος μέχρι να ολοκληρωθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, επειδή είχε διατελέσει υπουργός Υγείας στην εξεταζόμενη περίοδο.

-- Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος, του οποίου το όνομα εμπλέκεται στη δικογραφία περί παράνομης χρηματοδότησης ΜΚΟ από το ΥΠΕΞ την περίοδο 2001 - 2003, όταν ήταν υφυπουργός με υπουργό τον Γ. Παπανδρέου, είπε χτες στο ρ/σ «Alpha»: «Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τον κ. Κοτζιά (σ.σ. που κίνησε τις διαδικασίες). Εχει ενορχηστρώσει αυτές τις ιστορίες, θα τα βρει αυτά η Δικαιοσύνη και όποιος είναι αρμόδιος (...) Εχω λειτουργήσει με αξιόπιστο και απολύτως διαφανή τρόπο. Ο κ. Κοτζιάς δεν αξίζει σχολίου μου».

-- Το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Μανιάτης επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Σπίρτζη, λέγοντας ότι «έγινε γενίτσαρος από επιλογή για μια υπουργική καρέκλα (...) Επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε, αυτή που παρακαλούσε να τον στηρίξει στην προεδρία του ΤΕΕ, την παράταξη της οποίας την ιστορία καπηλεύεται. Ο υπουργός που παρέλαβε τα έργα έτοιμα κατά 80%, που έδωσε πανωπροίκι στους εργολάβους 500 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις καθυστερήσεις της κυβέρνησής του από τα capital controls, είναι ο ίδιος υπουργός που τεμάχισε στα 8 τον άξονα "Πάτρα - Πύργος" για να τον αναθέσει τμηματικά στον κουμπάρο εργολάβο κ. Καλογρίτσα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ