Τετάρτη 19 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Παρέμβαση στην Περιφερειακή και Δημοτική Διοίκηση πραγματοποίησε την Κυριακή η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για όσο διάστημα παραμείνουν στο νησί, οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στο Αργοστόλι, ύστερα από το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το σκάφος τους, ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για 48 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 13 ανήλικοι.

«Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι οδηγούν στην προσφυγιά ανθρώπους και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενεργό συμμετοχή στο έγκλημα, μαζί με ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ», σημειώνει η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ και προσθέτει ότι «είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για να καλύπτονται αυτές οι ανάγκες (άμεσα ή μέσω της Τοπικής Διοίκησης), τη στιγμή που εκατομμύρια μοιράζονται στις ΜΚΟ».

Η ΤΕ του ΚΚΕ απαιτεί την απευθείας, ασφαλή μεταφορά των προσφύγων στη χώρα που επιθυμούν, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Τέλος, καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς του νομού να είναι σε επαγρύπνηση για τις εξελίξεις και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στο Κτίριο Προσκόπων του Αργοστολίου.

Την προηγούμενη μέρα, έρευνες για τον εντοπισμό σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι ξεριζωμένοι, είχαν πραγματοποιήσει τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα διασωστικό της «FRONTEX» στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από τηλεφώνημα ενός από τους επιβάτες στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

  • Πενήντα νέες αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του κυβερνητικού συντονιστικού οργάνου. Από τις 50 νέες αφίξεις, οι 12 καταγράφονται στη Λέσβο και οι 38 στη Χίο. Συνολικά στα νησιά του Αιγαίου φιλοξενούνται 13.792 πρόσφυγες και σε όλη την Ελλάδα 62.257.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ