Τετάρτη 19 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταλαιπωρία στην επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Μεγάλη ταλαιπωρία έζησαν οι εκδρομείς του Πάσχα κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα, εξαιτίας και των άστατων καιρικών φαινομένων. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στις εθνικές οδούς και κυρίως στην Ιόνια Οδό από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, και η κατάσταση εξομαλύνθηκε χτες τα ξημερώματα, μέρα που συνεχίστηκε το κύμα επιστροφής.

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η ανάσχεση της κυκλοφορίας στην Ιόνια Οδό, από το ύψος της Γαβρολίμνης μέχρι το τούνελ της Κλόκοβας, έφτασε τα έξι χιλιόμετρα. Ακόμη και στις έντεκα το βράδυ, το μποτιλιάρισμα έφτανε τα εφτά χιλιόμετρα. Τα δε οχήματα έκοβαν ταχύτητα ήδη πριν φτάσουν στη Γαβρολίμνη, από το ύψος της κοινότητας Περιθώρι. Τελικά, η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό άρχισε να εξομαλύνεται περίπου στις δύο χτες τα ξημερώματα.

Ανάλογη εικόνα καταγράφηκε και σε άλλα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, με το κυριότερο πρόβλημα στην Ελευσίνα, όπου επίσης σχηματίστηκε ουρά χιλιομέτρων για πολλές ώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, φέτος περίπου 770.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ πέρυσι το Πάσχα είχαν φύγει 753.000.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ