Τρίτη 11 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ούτε ώρα χαμένη - Ολες οι δυνάμεις στη μάχη!

Στο επίκεντρο της προχτεσινής συνεδρίασης η ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση και ο συνολικότερος σχεδιασμός με ορόσημο την Εργατική Πρωτομαγιά

Από τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ
Από τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ
Με σύνθημα «Ούτε ώρα χαμένη - Ολες οι δυνάμεις στη μάχη!», η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ που συνεδρίασε την Κυριακή 9/4 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή προέδρων Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, αλλά και Συνδικάτων, απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους να προετοιμάζονται για να δώσουν πανελλαδική πανεργατική απεργιακή απάντηση, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση με το κουαρτέτο, με τα οποία ενισχύεται παραπέρα το ήδη νομοθετημένο αντιλαϊκό οπλοστάσιο του κεφαλαίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμότητας για άμεση απεργιακή απάντηση σε οποιοδήποτε ελιγμό κι αν επιχειρήσει η κυβέρνηση ως προς την κατάθεση των μέτρων, στη συνεδρίαση της Κυριακής συζητήθηκε συνολικότερα ο σχεδιασμός δράσης του ταξικού εργατικού κινήματος μπροστά στην Πρωτομαγιά, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ «καλεί την εργατική τάξη, τα συνδικάτα να μη δείξουν καμιά ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης, καμιά αναμονή για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και την "αξιολόγηση", την επερχόμενη καπιταλιστική ανάκαμψη ή ανάπτυξη που ευαγγελίζεται. Να μη γίνει συνένοχη η εργατική τάξη στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, σχεδιασμοί που αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και θα φέρουν νέα δεινά για τους εργαζόμενους. Τα μέτρα είναι σκληρά και θα κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης ακόμη χειρότερη.

Να μην υπάρξει ούτε ώρα χαμένη στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα. Με συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, να οργανώνεται και να κλιμακώνεται η αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων, να προετοιμάζεται πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά θα είναι αφιερωμένη στην οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν με τους εκμεταλλευτές τους και να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα αυτών που τους καταδυναστεύουν και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης.

"Ο πόλεμός τους γκρεμίζει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους"

Προετοιμάζουμε την απεργία και τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς - στην Αθήνα, στις 10.00 π.μ. στο Σύνταγμα - με σύνθημα:

"Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά"».

Σειρά πολύμορφων πρωτοβουλιών

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν οι παρακάτω πρωτοβουλίες:

  • «Η βδομάδα 24-30 Απρίλη θα είναι βδομάδα δράσης των Συνδικάτων, των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με κορύφωση την Πρωτομαγιά. Με πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς, με εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες για το χαρακτήρα και τις αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τις εξελίξεις στην περιοχή μας, όπως συνδέονται με την κατάσταση των εργαζομένων και τα προβλήματά τους σήμερα.
  • Τα Εργατικά Κέντρα στα νησιά Λέσβο, Σάμο θα οργανώσουν ανοιχτές εκδηλώσεις με συμμετοχή Τούρκων συνδικαλιστών, αγωνιστών, περιοδείες, συνεντεύξεις Τύπου. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Ρόδο, Χίο κ.λπ.
  • Θα απευθυνθούμε με διακήρυξη σε συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών της ευρύτερης περιοχής, με συλλογικές αποφάσεις και συζήτηση στα σωματεία να γίνει ψήφισμα των Πρωτομαγιάτικων απεργιακών συγκεντρώσεων.
  • Την Παρασκευή 26/5 θα πραγματοποιηθεί αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική συναυλία στην Πετρούπολη, στο Θέατρο Πέτρας, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος "Ναζίμ Χικμέτ" της Κωνσταντινούπολης.
  • Το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη Φεστιβάλ Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, με μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24/6.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 1η Μάη σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα».

Το βάρος της κλιμάκωσης της πάλης πέφτει στις πλάτες του ταξικού κινήματος

Δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις άμεσης απεργιακής απάντησης, υπογράμμισε στην εισήγηση στη συνεδρίαση, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, τονίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις μπροστά στις εξελίξεις, στο διαρκή ταξικό πόλεμο που διεξάγει το κεφάλαιο ενάντια στην εργατική τάξη της χώρας μας και ενώ πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, ως αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «το βάρος της συνέχειας και της κλιμάκωσης της πάλης πέφτει στις πλάτες του ταξικού κινήματος».

Ακολούθησε ομιλία από τα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, τα οποία μετέφεραν την εμπειρία από τις παρεμβάσεις των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, από το άνοιγμα που έγινε στους χώρους δουλειάς μπροστά και στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν την περασμένη Παρασκευή σε πάνω από 60 πόλεις της χώρας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά και τη θετική πείρα που βγαίνει. Με βάση τα παραπάνω, εστίασαν στην προσεκτική και σχεδιασμένη δουλειά που πρέπει να γίνει ενόψει της Πρωτομαγιάς, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρο, με βασική επιδίωξη και καθήκον να ισχυροποιηθούν οι αγωνιστικοί δεσμοί με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ