Τρίτη 11 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΤΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις σοβαρές ελλείψεις στην Υγεία από την αντιλαϊκή πολιτική

Ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο 38χρονου άντρα που περίμενε ασθενοφόρο για σχεδόν δύο ώρες

Ο θάνατος ενός 38χρονου άντρα, ο οποίος ξεψύχησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, περιμένοντας επί σχεδόν δύο ώρες το ασθενοφόρο να φτάσει, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τις τρομακτικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και πληρώματα, αλλά και τις συνολικές ανεπάρκειες στον τομέα της Υγείας στη Χαλκιδική.

Το ΕΚΑΒ κλήθηκε στην Ουρανούπολη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του 38χρονου, ο οποίος παρουσίασε πνευμονικό οίδημα. Το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο βρισκόταν στην Κασσανδρεία και για να φτάσει, χρειάστηκε να περάσει μία ώρα και 50 λεπτά. Καθυστέρηση που στάθηκε μοιραία για τη ζωή του 38χρονου.

Η Τομεακή Οργάνωση Χαλκιδικής του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, αναδεικνύει την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα της περιοχής, η οποία καλύπτεται μόλις από 3 ασθενοφόρα, και απαιτεί κάλυψη όλων των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

«Οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των Μονάδων Υγείας και, συγκεκριμένα, στον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσανδρεία και Αγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες. Η κατάσταση αυτή, μάλιστα, επιδεινώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο μεγάλος αριθμός των τουριστών δημιουργεί ανάγκες για πολύ περισσότερα ασθενοφόρα και προσωπικό.

Το περιστατικό δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας συνεχίζεται σταθερά και επιδεινώνει την κατάσταση στο χώρο αυξάνοντας τον κίνδυνο για τη ζωή του λαού. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση, η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των παροχών στην Υγεία, έχουν φτάσει τη λειτουργία και του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική κάτω από το όριο ασφαλείας.

Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που συρρικνώνουν τις κοινωνικές δαπάνες και τις δωρεάν παροχές μεταφέροντας το κόστος στο λαό. Εντάσσεται στη συνολική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου στο λαό, για να πληρώσει αυτός την κρίση τους, με συνεχείς μειώσεις μισθών, συντάξεων, περικοπές σε Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία. Πολιτικές που υπηρετεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Απαιτούμε την άμεση και επαρκή στελέχωση όλων των δομών σε όλο το νομό Χαλκιδικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γεωγραφία του χώρου όσο και τις ειδικές ανάγκες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ