Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «MUEHLHAN HELLAS»
Κινητοποίηση για τα δικαιώματά τους

Σε αποχή από την εργασία τους προχώρησαν την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας «MUEHLHAN HELLAS», οι οποίοι εργάζονται στα διυλιστήρια του Ομίλου ΕΛΠΕ στην ανέγερση σκαλωσιών, έχοντας τη στήριξη του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας Αττικής.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Τον ορισμό σταθερής ημερομηνίας πληρωμής και την τήρησή της. Την τήρηση της νομοθεσίας για την πληρωμή υπερωριών εργασίας με το συντελεστή που πρέπει και όχι ως «απλή» ώρα. Την τήρηση της νομοθεσίας για τα ρεπό. Να μην εργάζονται για 20 μέρες συνεχόμενα χωρίς μέρες ανάπαυσης. Την επαναφορά των ωρομισθίων στα 10 ευρώ. Δεν αποδέχονται τις μειώσεις που έγιναν με διάφορα τερτίπια, ούτε τα ωρομίσθια των 5, 6 και 7 ευρώ, αλλά και την ενσωμάτωση των δώρων και των επιδομάτων σε αυτά.

Σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, εκτός από την επαναφορά των ωρομισθίων στα 10 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του, την πρώτη μέρα της αποχής, το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας επισήμανε: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία βλαπτική μεταβολή για οποιονδήποτε εργαζόμενο. Οποιαδήποτε προσπάθεια για τρομοκράτηση, για απόλυση συνάδελφου, θα πέσει στο κενό, θα μας βρει όλους απέναντί της».

Και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους: «Οργανωθείτε στο κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, να συντονίσουμε τη δράση μας ταξικά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον κλάδο, για κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων - Κατάργηση του θεσμού της εργολαβίας. 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο. Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και εργολαβικούς, να παλέψουν από κοινού, μακριά από διχαστικές λογικές».

Παράλληλα, το Συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη σε Αθήνα και Ελευσίνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ