Σάββατο 18 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Βύρωνα τιμά τον σκηνοθέτη Λεωνίδα Βαρδαρό

Πλάνο από την ταινία «Ούλοι εμείς εφέντη»
Πλάνο από την ταινία «Ούλοι εμείς εφέντη»
Το «Ούλοι εμείς εφέντη», η ταινία του Λεωνίδα Βαρδαρού, θα προβληθεί την Τετάρτη 22 Μάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην «Λουίζα»), Νέας Ελβετίας 34. Την προβολή διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Βύρωνα. Στην έναρξη της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας Λ. Βαρδαρός για τη μεγάλη του προσφορά στο λαϊκό πολιτισμό.

Η ταινία «Ούλοι εμείς εφέντη» παρακολουθεί την πορεία μιας ομάδας οκτώ διωκόμενων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Ικαρία, το διάστημα 1949-1955, που παραμένει στο νησί χωρίς να παραδώσει τα όπλα. Η ομάδα κρύβεται σε απρόσιτες βουνοκορφές, σε παραθαλάσσιες σπηλιές, σε σπίτια, βοηθιέται από μεγάλους και παιδιά, ενώ αντιμετωπίζει το ανθρωποκυνηγητό των δυνάμεων καταστολής.

Το σενάριο συνυπογράφουν οι Βασίλης Χατζηβασιλείου και Λεωνίδας Βαρδαρός, τη φωτογραφία επιμελήθηκε ο Γιάννης Βαλεράς και τα σκηνικά - κοστούμια ο Τάσος Διακομανώλης. Στην ταινία, εκτός από τους κατοίκους του νησιού παίζουν και εξήντα περίπου ηθοποιοί. Μεταξύ αυτών οι Β. Κολοβός, Π. Μουστάκης, Α. Ουδινώτης, Γ. Τσικής, Τ. Χρυσούλης, Ρ. Αξελός, Γ. Καλατζόπουλος, Α. Βαρούχας, Κ. Καραγιάννη, Φ. Μελετέα, Σ. Γούτης, Δ. Γεννηματάς, Θ. Γράμψας, Γ. Ζιόβας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ