Τρίτη 14 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στο πλευρό της εργατικής τάξης της Συρίας

Από την εκδήλωση στην Πάτρα
Από την εκδήλωση στην Πάτρα
Εκδήλωση αλληλεγγύης για το λαό και τα συνδικάτα της Συρίας, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Γενικής Ενωσης Συνδικάτων Συρίας (GFTU Syria), πραγματοποίησε στις 10 Μάρτη η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ.

Η εκδήλωση άνοιξε με βίντεο για την προσφυγιά και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και χαιρετισμό από το ΜΑΣ. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία, εκ μέρους της Γραμματείας, από τον Σταμάτη Ανδριόπουλο. Εκ μέρους της Ενωσης Συνδικάτων της Συρίας, ο πρόεδρός της, Τζαμάλ Χάντρι, ευχαρίστησε τα συνδικάτα της Πάτρας, το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ για τη σταθερή τους αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας. Ειδικότερα ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και το λαό της Ελλάδας για την αλληλεγγύη που εκφράζουν προς τους πρόσφυγες, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι και ο λαός της Συρίας, από τη μεριά του, έδωσε καταφύγιο σε πολλούς πρόσφυγες σε περιόδους κρίσεων, π.χ. το 2003 υποδέχτηκε πάνω από 2.000.000 πρόσφυγες από το Ιράκ μετά την επέμβαση των ΗΠΑ, το 2006 πάνω από 1.000.000 πρόσφυγες από το Λίβανο, μετά την επέμβαση του Ισραήλ, ενώ και τη δεκαετία του 1920 η Συρία είχε φιλοξενήσει πολλούς Ελληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Επίσης, κατήγγειλε την υποκρισία των κυβερνήσεων της ΕΕ, που χύνουν δήθεν δάκρυα καθημερινά για τους πρόσφυγες, αλλά ταυτόχρονα στηρίζουν με χρήματα και όπλα τον πόλεμο που προκαλεί την προσφυγιά.

Στη συριακή αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Αντνάν Αζουζ, υπεύθυνος του Γραφείου Μέσης Ανατολής της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, και η Ράμια Ρουστόμ, εκτελεστική διευθύντρια της Γενικής Ενωσης Συνδικάτων Συρίας. Οι Σύροι συνδικαλιστές συναντήθηκαν επίσης με τον κομμουνιστή δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ