Σάββατο 4 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Κομβικά ντέρμπι σε Τούμπα και Ν. Σμύρνη

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Eurokinissi

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής
Μετά την αλλαγή δεδομένων στην κορυφή, με τον Πανιώνιο να μειώνει την απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, και τη συνεχιζόμενη ρευστή κατάσταση για τις θέσεις της πεντάδας που οδηγούν στα πλέι οφ, η αγωνία στο πρωτάθλημα της Super League ανεβαίνει στην 23η αγωνιστική. Αιτία για αυτό τα δύο κρίσιμα ντέρμπι που θα διεξαχθούν σε Τούμπα και Νέα Σμύρνη, ενώ σε ενδιαφέρον τα ακολουθεί η αναμέτρηση στα Πηγάδια.

Στη Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται σε μια κομβική αναμέτρηση για τους στόχους των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι, μετά από δυο στραβοπατήματα, για το πρωτάθλημα (με Ηρακλή, 1-1) και ένα ανώδυνο πρακτικά αλλά βαρύ ψυχολογικά για το Κύπελλο (ήττα από την Ξάνθη με 1-0), θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, επιδιώκοντας μια σπουδαία νίκη. Αλλωστε, πέρα από το γόητρο και την ψυχολογία, για τον «Δικέφαλο» το παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία και για την εδραίωσή του στις θέσεις των πλέι οφ, αλλά και το κυνήγι της 2ης θέσης. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη - πρόκριση επί του Ατρόμητου, που έφτιαξε το κλίμα έπειτα από την ήττα από τον Πανιώνιο, ψάχνει μια σπουδαία επιτυχία προκειμένου να αποφύγει περισσότερους μπελάδες στην πορεία του για τον τίτλο, αλλά και να φτιάξει το κλίμα ενόψει των αναμετρήσεων με τη Μπεσίκτας για το Europa League. Στα αγωνιστικά, ενισχυμένοι θα εμφανιστούν οι δύο αντίπαλοι, αφού για τον ΠΑΟΚ επιστρέφουν οι Ενρίκε, Σάχοφ, Κάνιας, Μυστακίδης, και για τον Ολυμπιακό οι Φιγκέιρας, Μποτία.

Στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΑΕΚ αγωνίζονται ίσως στην πλέον ενδιαφέρουσα από βαθμολογικής πλευράς αναμέτρηση των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια. Με τους «κυανέρυθρους» να φιγουράρουν στη 2η θέση και να προέρχονται από το διπλό στο «Γ. Καραϊσκάκης», που τους έβαλε σε τροχιά τίτλου, το παιχνίδι για τους γηπεδούχους έχει μέγιστη σημασία για πολλούς λόγους. Ιδιαίτερα μάλιστα σε συνδυασμό και με το τι θα έχει συμβεί στο ματς της Τούμπας. Από την άλλη, η εδώ και ένα μήνα αήττητη σε όλες τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ επιδιώκει μια ακόμη επιτυχία, προκειμένου να εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα και να ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο από την 5η θέση. Για τους γηπεδούχους επιστρέφουν βασικά τους ατού όπως οι Ρισβάνης, Μπεν και Σοτζέι, ενώ για την ΑΕΚ θα λείψουν οι τραυματίες Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Πατίτο.

Σημαντικό παιχνίδι μεταξύ δύο βασικών μνηστήρων για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα θα γίνει στα Πηγάδια μεταξύ Ξάνθης και Πλατανιά, με τους «Ακρίτες» να καίγονται για τη νίκη προκειμένου να μείνουν σε τροχιά πλέι οφ, και τους Κρητικόυς να ψάχνουν το άλμα ώστε να δουν πιο ξεκάθαρα τον συγκεκριμένο στόχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ