Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Παρέμβαση για τα ζητήματα της Υγείας

Παρέμβαση στον διευθυντή του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), για τις ελλείψεις σε προσωπικό, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, μαζί με εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Καταγράφοντας αναλυτικά τις ελλείψεις ανά ειδικότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι εξαιτίας αυτών «οι ασθενείς στρέφονται προς το νοσοκομείο, όπου όμως κι εκεί έχει απομείνει το μισό προσωπικό. Στα αγροτικά ιατρεία των χωριών του Δήμου, οι περιφερόμενοι πλέον γιατροί δεν φτάνουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για πρόληψη, για επαγγελματικές ασθένειες, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Μετράμε εργατικά ατυχήματα που δεν δηλώνονται, ασθενείς που μεταφέρονται με δική τους ευθύνη στα νοσοκομεία Βέροιας, Εδεσσας, Γιαννιτσών ή Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης γιατρών και ασθενοφόρων, θανατηφόρα ατυχήματα μεταφέρονται με αγροτικά, πυροσβεστικά οχήματα κ.λπ.

Επίσης, και στις δυο Μονάδες Υγείας στη Νάουσα συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με εργαζόμενους με συμβάσεις έργου και εργολαβικούς σε καθαριότητα, σίτιση και τεχνικές υπηρεσίες. Η Υγεία έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα, χρυσοπληρώνουμε μέσα και έξω από το νοσοκομείο γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν: Να στελεχωθούν νοσοκομείο και ΠΕΔΥ με γιατρούς, νοσηλευτικό, διοικητικό - βοηθητικό προσωπικό και με τον αντίστοιχο εξοπλισμό με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που είναι είτε εργολαβικοί, είτε με συμβάσεις έργου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ