Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία χτες στην «Εθνική Ασφαλιστική»

Απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στην «Εθνική Ασφαλιστική», με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα στο Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΥΑΕ) να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, διεκδικώντας να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα «σπασμένα» από την προωθούμενη πώληση της εταιρείας, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να διασφαλιστεί για όλους μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη λεωφόρο Συγγρού, και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Τράπεζα.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα υπενθυμίζει πως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι «επακόλουθο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζικών ομίλων, άμεσο επακόλουθο του τρίτου μνημονίου» και καλεί τους εργαζόμενους να μην τρέφουν ελπίδες πως «εκείνοι που συνυπέγραψαν τις σημερινές εξελίξεις μπορεί να φέρουν λύση ωφέλιμη για τους εργαζόμενους».

Η Επιτροπή επισημαίνει ακόμα ότι είναι αδιέξοδη «η λογική της "πάλης κατά του αφελληνισμού"» της εταιρείας, δεν ανταποκρίνεται στην πείρα των εργαζομένων. Υπενθυμίζει ότι με «ελληνική διοίκηση» η εταιρία έριξε τα τελευταία χρόνια κατά πολύ το «μισθολογικό κόστος», προχώρησε σε «εθελούσιες αποχωρήσεις» - απολύσεις, απασχολεί μέσω των σύγχρονων «δουλεμπορικών» εκατοντάδες εργαζόμενους, «ευέλικτα» και με πολύ χειρότερους όρους από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Υπενθυμίζει ότι η εταιρεία «θέλησε πριν 2,5 χρόνια να απολύσει τις 200 γραμματείς των περιφερειακών γραφείων πωλήσεων για να τις "επαναπροσλάβει" ως ενοικιαζόμενες την επόμενη μέρα, εξέλιξη που εμποδίστηκε με τη δική τους άμεση και δυναμική κινητοποίηση».

«Υπάρχει πείρα. Κι αυτή επιβάλλει οι εργαζόμενοι να μην στοιχιζόμαστε πίσω από συμφέροντα ξένα προς τα δικά μας», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα και συνεχίζει: «Συμφέρον των εργαζομένων είναι να παλέψουμε για τις δουλειές μας και για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να εξασφαλίσουμε με τους στόχους πάλης την ενότητα όλων των εργαζομένων του χώρου, απέναντι στον κοινό εχθρό».

Καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Αμεση απευθείας πρόσληψη στην εταιρεία, με πλήρη ωράρια, όλων των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων. Αμεση απευθείας πρόσληψη στην εταιρεία όλων των εργαζομένων στα περιφερειακά γραφεία πωλήσεων. Να ισχύσει η επιχειρησιακή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, ενάντια σε κάθε απόλυση ή απόπειρα αλλαγής εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ