Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση

Μεγαλώνει συνεχώς η ανταπόκριση εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών και άλλων μαζικών φορέων στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/2 στην Αθήνα, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης.

Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του κάλεσε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε στήριξη του συλλαλητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «όλοι μαζί, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τη μικρομεσαία αγροτιά, που στα μπλόκα του αγώνα αγωνίζεται απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, απέναντι στην ΚΑΠ της ΕΕ».

Μεταξύ άλλων, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που καλούν στο συλλαλητήριο προστέθηκαν χτες η Ομοσπονδία Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά.

Παράλληλα, στο Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/2 παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία και δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες του δημοσίου έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις για στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση. Μεταξύ αυτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κ.ά.

Σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα καλεί τα σωματεία και τους συνταξιούχους της Αττικής η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα προς τα σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες των ΕΒΕ απευθύνει η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ.

Επιπλέον, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με τους Συλλόγους και τις Ομάδες της, καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των μικρομεσαίων αγροτών. «Η ΟΓΕ θα βρεθεί στο πλάι τους, δηλώνοντας όχι μόνο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και αγροτισσών, αλλά και την ανάγκη της κοινής μας δράσης ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας», αναφέρει η ΟΓΕ στο κάλεσμά της.

Στην πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών καλεί επίσης η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ