Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Προειδοποιήσεις Ροχανί

Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Τεχεράνη κατά των απειλών Τραμπ

Copyright 2017 The Associated

Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Τεχεράνη κατά των απειλών Τραμπ
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Mαζικές πολιτικές εκδηλώσεις και στρατιωτικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στις περισσότερες πόλεις του Ιράν, με αφορμή την 38η επέτειο από την «ισλαμική επανάσταση» με τον Πρόεδρο της χώρας, Χασάν Ροχανί, να προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς την νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ πως ο ιρανικός λαός θα κάνει όποιον του απευθύνεται «με τη γλώσσα των απειλών να μετανιώσει».

«Κάποιες προσωπικότητες χωρίς εμπειρία τόσο στην περιοχή όσο και στην Αμερική απειλούν το Ιράν. Πρέπει να απευθύνονται στον ιρανικό λαό με σεβασμό. Ο ιρανικός λαός θα κάνει να μετανιώσει όποιον χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών (...) Θα αντιμετωπίσουμε σθεναρά οποιαδήποτε φιλοπολεμική πολιτική», δήλωσε ο Ροχανί, απευθυνόμενος στο πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκε χτες από νωρίς το πρωί στην πλατεία Αζαντί (ελευθερία) της Τεχεράνης, με αφορμή την επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, η μαζική παρουσία των Ιρανών πολιτών στις επετειακές εκδηλώσεις «είναι η απάντηση στις ψευδείς δηλώσεις των νέων ηγετών του Λευκού Οίκου».

Την Τρίτη, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης των Σιιτών Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είχε καλέσει τους Ιρανούς να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, για να αποδείξουν ότι η χώρα δεν φοβάται τις αμερικανικές «απειλές». Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε «προειδοποιήσει» το Ιράν, αντιδρώντας στην εκτόξευση ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου στις 29 Γενάρη, ενώ επέβαλε και νέες κυρώσεις εις βάρος προσώπων και ιρανικών εταιρειών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org