Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλατιά καταδίκη της δίωξης

Τη διαμαρτυρία του εκφράζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός φορέων που καταδικάζουν την άσκηση δίωξης κατά του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Τη στήριξη του Κ. Πελετίδη αποφάσισε χτες και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας, υπερψηφίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε στη συνεδρίαση της 9ης Φλεβάρη 2017 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε:

«Καταθέτουμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ για τη στήριξη του δημάρχου της Πάτρας, ο οποίος τη Δευτέρα δικάζεται επειδή, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία δικάζεται χαρακτηριζόμενη ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να υιοθετήσει αυτήν τη στάση, συνενώνοντας τη φωνή του με δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα, σωματεία και μαζικούς φορείς».

Παράλληλα, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν να φθάνουν στο Δήμο Πατρέων αποφάσεις και ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων και φορέων που απαιτούν να σταματήσει τώρα η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, και να αναλάβουν προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες: Πρόκειται για τα Δημοτικά Συμβούλια Δήμου Ερυμάνθου, Τρίπολης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Ιωαννιτών, Κεφαλονιάς.

Ανάλογα ψηφίσματα έχουν πάρει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς, ο Σύλλογος Προσωπικού ΔΕΥΑΠ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Ενωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καλαβρύτων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Πάτρας «Η Ενωση», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Νομού Αχαΐας, ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, ο Ομιλος Παράκτιων Αλιέων και Θαλάσσιων Αθλημάτων Αχαΐας (ΟΠΑΘΑ), το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» «Ο Ιπποκράτης», ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του γγ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Βασίλη Πετρόπουλου, και αντιπροσωπείας του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Διονύση Πλέσσα, ο γγ της ΠΟΕ - ΟΤΑ επέδωσε ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, το οποίο καταδικάζει τη δίωξη του Κ. Πελετίδη.

Με ομόφωνη απόφαση, το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού ΔΕΥΑΠ καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό του δημάρχου. Στάση εργασίας πραγματοποιείται στις 13/2, από τις 7.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ., με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και πορεία - συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ