Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτική η δίωξη του Κώστα Πελετίδη

Διάβημα αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της δίωξης του δημάρχου Πατρέων

Αντιπροσωπεία του Κόμματος - αποτελούμενη από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Γιώργο Λαμπρούλη αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του Κόμματος και την Ελπίδα Παντελάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ - επισκέφθηκε χτες τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για το ζήτημα της δίωξης του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε:

«Αντιπροσωπεία του Κόμματος, της ΚΕ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών για να του εκθέσει τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τη δίωξη του δημάρχου Πατρέων. Είναι μια πολιτική δίωξη από μεριάς της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ζητήσαμε από τον υπουργό Εσωτερικών, επειδή ο εισαγγελέας έχει καλέσει ως βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να πάρει θέση απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη των πραγμάτων. Ο υπουργός είδε το ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει και θα τοποθετηθεί αναλόγως με το θέμα αυτό, γιατί η δική μας αντίληψη και εκτίμηση είναι ότι ακριβώς αυτή η δίκη είναι πολιτική. Δε στέκει καμία παραβίαση καθήκοντος και από αυτή την άποψη θα έχει και πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση σε περίπτωση που το δικαστήριο καταδικάσει τον Κώστα Πελετίδη».

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνεται: «Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, θεώρησε ότι η πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ορθή και αυτονόητη σε μια περίοδο που ο φασισμός επιχειρεί να μεγεθύνει τον πολιτικό του ρόλο και την κοινωνική επιρροή του, σε βάρος των δημοκρατικών αξιών, της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού. Παράλληλα εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ