Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κομμουνιστική άμιλλα, στήριγμα της κομματικής δουλειάς

«Είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για το Κόμμα μας. Ηρθαμε σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους, φίλους και όχι μόνο, το δίμηνο της Οικονομικής Εξόρμησης και κανείς δεν αρνήθηκε να συμβάλει οικονομικά για το Κόμμα μας...»

Αυτά σε γενικές γραμμές είπαν στην εκδήλωση της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για τη βράβευση πρωτοπόρων Οργανώσεων, μελών και φίλων του Κόμματος στην Οικονομική Εξόρμηση, ο Γραμματέας της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου, Κώστας Μακρής, που ήρθε πρώτη σε ποσοστό (156%), καθώς επίσης και οι πρωτοπόροι σ. της ΚΟΒ Πυθαγορείου, Νίκος Κονταξής (190%) και Καρλοβάσου, Βασίλης Κοσμάς (183%).

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον συναγωνιστή, συνοδοιπόρο του Κόμματος, Σταύρο Κουτράκη: «Χρόνια τώρα ο σύντροφος θέτει στη διάθεση του Κόμματος τα πολλαπλά ταλέντα του στη συγγραφή, στο θέατρο, στη μουσική στη ζωγραφική και φέτος στη συμμετοχή του στην Οικονομική Εξόρμηση. Στο πρόσωπό του τιμούμε όλους τους φίλους του Κόμματος που βοηθούν στην Οικονομική Εξόρμηση», είπε μεταξύ άλλων η Ρίτα Καρβούνη, μέλος της ΤΕ Σάμου, στην εκδήλωση βράβευσης των πρωτοπόρων συντρόφων και φίλων.

Το Α' βραβείο, που δόθηκε στην ΚΟΒ Μαραθοκάμπου ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής του φίλου ζωγράφου Γιάννη Κομινόζογλου που φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Γιάννη Ρίτσου. Ο πίνακας θα κοσμήσει τα νέα γραφεία της ΚΟΒ που σύντομα θα εγκαινιαστούν. Η καλή απόδοση της Οργάνωσης στην Οικονομική Εξόρμηση, ήρθε σαν αποτέλεσμα της πλούσιας δράσης που αναπτύσσουν τα μέλη του Κόμματος, πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης στην περιοχή και οικοδομώντας στέρεους δεσμούς με τους εργαζόμενους. Οχι τυχαία, το οίκημα όπου θα στεγαστούν τα νέα γραφεία του ΚΚΕ παραχωρήθηκε από φίλο του Κόμματος που είναι καθημερινά στην πάλη μαζί με τους κομμουνιστές.

Οι πρωτοπόροι σύντροφοι βραβεύτηκαν με το βιβλίο της «Σύγχρονης Εποχής», «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ».

Μετά τη βράβευση ακολούθησε ομιλία από τον Κώστα Τζίχα, μέλος της ΤΕ Σάμου του Κόμματος, με θέμα «Η κομμουνιστική άμιλλα και η πρωτοπόρα επαναστατική δουλειά, συστατικό και αναπόσπαστο στοιχείο της κομματικής και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην αστική τάξη, που με τα μέσα χειραγώγησης που διαθέτει, προβάλλει τον δικό της «εθελοντισμό», εκμεταλλευόμενη τα πιο ευγενικά αισθήματα του λαού, για να ρίξει ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης αλλά και για να εδραιώσει πολιτικές διαχείρισης της φτώχειας.

Στον αντίποδα, βρίσκεται η ανάπτυξη της ταξικής αλληλεγγύης, που αποτελεί συστατικό στοιχείο του αγώνα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Στο νησί αναπτύσσονται συνέχεια τέτοιες πρωτοβουλίες για πρόσφυγες, ανέργους κ.λπ. μέσα από μαζικούς φορείς, με την καθοριστική συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ομιλία του Κ. Τζίχα, ήταν το ιστορικό παράδειγμα, αναλλοίωτο στο χρόνο, της Σοβιετικής Ενωσης, όπου καθιερώθηκαν με πρωτοβουλία από τα κάτω, τα «κομμουνιστικά» ή «Κόκκινα Σάββατα», δηλαδή η εθελοντική προσφορά εργασίας χωρίς αμοιβή ώστε να υπερνικηθούν οι δυσκολίες της πρώτης περιόδου οικοδόμησης της νέας κοινωνίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή βίντεο από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org