Τετάρτη 29 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρασινογάλαζο δούλεμα των καπνοπαραγωγών

Την εξόφθαλμη κοροϊδία των καπνοπαραγωγών επέλεξε για άλλη μια φορά το υπουργείο Γεωργίας, επιδιώκοντας να αποκρύψει την πολιτική ξεπουλήματος των συμφερόντων των καπνοπαραγωγών στις εντολές της ΕΕ για κατάργηση των επιδοτήσεων.

Χτες ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγ. Αργύρης, έβγαλε μια ανακοίνωση της «συμφοράς», με σκοπό να ανοίξει πόλεμο εντυπώσεων με τον υπεύθυνο του τομέα Γεωργίας της ΝΔ Ευαγγ. Μπασιάκο. Ο τελευταίος είχε βγάλει μια αντιπολιτευτική... ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή για να γνωστοποιήσει εκ του ασφαλούς την -υποκριτική - ανησυχία της παράταξής του για το ζοφερό μέλλον των καπνοπαραγωγών. Ετσι ο υφυπουργός Γεωργίας που... δεν παραπλανεί ούτε στο ελάχιστο τους καπνοπαραγωγούς, κατηγορεί για παραπλάνηση τη ΝΔ - και εδώ να μην του κόψουμε το δίκιο - αλλά το όλο νταλαβέρι γίνεται δυστυχώς για λόγους δικομματικής παραπλάνησης των καπνοπαραγωγών.

Το πλέον ευτράπελο της ανακοίνωσης του υφυπουργού Γεωργίας είναι ότι για πείσει πως η κυβέρνηση υπερασπίζεται... τα συμφέροντα των καπνοπαραγωγών, δημοσιοποίησε τι εισέπραξαν οι καπνοπαραγωγοί από εμπορική αξία και επιδοτήσεις από το 1993 μέχρι το 2000. Δεν ανακοίνωσε όμως τι θα πάρουν οι καπνοπαραγωγοί από το 2002 και μετά αν γίνουν πράξη τα νέα ολέθρια μέτρα της ΕΕ για τα καπνά και τα οποία είναι σίγουρο ότι θα υλοποιήσει όποια κυβέρνηση κι βρίσκεται πάνω, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ. Πάντως, ο Βαγ. Αργύρης δεν ντράπηκε καθόλου να ανακοινώσει ότι το συνολικό εισόδημα των καπνοπαραγωγών αυξήθηκε και για την εσοδεία του 2000 ανήλθε σε 173 δισ. δρχ. από 119,4 δισ. δρχ. το 1994. Αν και από τα ίδια τα στοιχεία του φαίνεται η μείωση από το 1996 και μετά. Για παράδειγμα, το 1996 το συνολικό εισόδημα εμφανίζεται 174,9 δισ. δρχ. και το 2000 έπεσε στα 173 δισ. δρχ. Αν και την πραγματική διαφορά στο καθαρό εισόδημά τους την ξέρουν πολύ καλά οι καπνοπαραγωγοί, τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ