Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Κινητοποιήσεις για την υγιεινή και ασφάλεια

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή (στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) να πράξει το αυτονόητο, να τους παράσχει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) τα οποία δεν τους έχουν παρασχεθεί από το 2009, βάζοντας σε καθημερινό κίνδυνο την υγεία τους!

Οι κινητοποιήσεις που γίνονται με τη μορφή της αποχής από την εργασία (με εξαίρεση την αποκομιδή σκουπιδιών από παιδικούς σταθμούς, σχολεία και λαϊκές αγορές), ξεκίνησαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους και έχοντας απέναντί τους την πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου, δηλαδή τις «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ) και «ΑΣΚ» (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ). Οι δυνάμεις αυτές αρχικά απέρριψαν την πρόταση για κινητοποιήσεις, όμως μετά από πέντε μέρες αγώνα και με τους εργαζόμενους αποφασισμένους να συνεχίσουν αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν κι αυτές μόλις χτες...

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων «που παρά τις απειλές (θα έρθει η αστυνομία, ο εισαγγελέας κ.λπ.) δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω, διεκδικώντας την ασφάλεια και την υγεία τους. (...) Προσπέρασαν την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου (ΑΣΚ - ΟΤΑ, Συνδικαλιστική Ανατροπή) που έδωσε μάχη για να μην πραγματοποιηθεί καμία κινητοποίηση για να μη χαλάσει η "κουμπαριά" με τη δημοτική αρχή».

Ακόμα, η ΔΑΣ καταγγέλλει την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής που συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, με στόχο «τη μείωση του κόστους εργασίας, αδιαφορώντας για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων. Με ανακοίνωσή της η σημερινή δημοτική αρχή προσπαθεί να προβοκάρει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων, δεν λέει κουβέντα για τα εμβόλια, τις ιατρικές εξετάσεις, τον γιατρό Εργασίας, τον τεχνικό Ασφαλείας που θα έπρεπε να έχουν. (...) Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζωγράφου στηρίζει την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να καταργήσει τα ΒΑΕ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως «η δημοτική αρχή γνωρίζει ότι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δεν εξαντλούνται μόνο στα γάντια, αλλά σε μια γκάμα παροχών όπως είναι οι εμβολιασμοί, οι ιατρικές εξετάσεις, το γάλα κ.λπ. που για αυτά δεν λέει κουβέντα» και καλεί τους εργαζόμενους «να αντεπιτεθούμε συνολικά απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με ασφαλείς συνθήκες εργασίας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org