Σάββατο 28 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα»

«Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που διοργανώνεται από τις 30 Γενάρη έως τις 12 Φλεβάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από το θάνατο του Μπ. Μπρεχτ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Γενάρη, με ημέρα ανοιχτής συζήτησης για το πολύπλευρο έργο του Μπρεχτ, με τίτλο «Οταν θα παρουσιαστώ στου φωτεινού σας μέλλοντος την κεντρική επιτροπή», στον πολιτιστικό χώρο «Ρομάντσο» (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια), στις 20.00. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ζωντανά Μπρεχτ η Μαρία Φαραντούρη, συνοδευόμενη μουσικά από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, ενώ θα παρουσιαστεί και απόσπασμα από την παράσταση «Η Δίκη του Μπρεχτ» στην επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κογκρέσου, από την ομάδα πείρα(γ)μα σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα.

Ακολουθεί το Σάββατο 4 Φλεβάρη, ημέρα μουσικής, με την Γερμανίδα ντίβα Ute Lemper σε τραγούδια των Μπρεχτ και Βάιλ, στις 21.00, στο θέατρο «Παλλάς».

Μια βδομάδα μετά, το Σάββατο 11 Φλεβάρη, οργανώνεται workshop στις 11.00, στο θέατρο «Μορφές Εκφρασης», με τον σκηνοθέτη Andreas R. Bartsch. Ο σκηνοθέτης μυεί τους συμμετέχοντες στον τρόπο προσέγγισης και ανεβάσματος των έργων «Συνομιλίες Φυγάδων» και «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο - ποίηση Μπρεχτ, μελοποίηση Hanns Eisler.

Το Φεστιβάλ κλείνει την Κυριακή 12 Φλεβάρη, με ημέρα θεάτρου, στις 21.00, στο Gazarte. Με το σύνθημα «Των λαών η ανεξήγητη υπομονή» έρχεται από το Βερολίνο η πρωτότυπη μουσικο-θεατρική παράσταση που συνενώνει τις «Συνομιλίες Φυγάδων» και το «Αλφαβητάρι Πολέμου» σε κείμενο - ποίηση Μπρεχτ, μελοποίηση Hanns Eisler, με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Andreas R. Bartsch. Η πρωτότυπη αυτή σκηνοθεσία έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 80 θεατρικές σκηνές διεθνώς και μετά την Αθήνα θα ταξιδέψει στην Κρήτη, στα Χανιά (13/02) και το Ηράκλειο (14/2).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org