Πέμπτη 26 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΤΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ
Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα

Να ξεκινήσει άμεσα η στελέχωση του σχολείου τους με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό ζητούν με επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αρτας και του Τμήματος του ΣΔΕ στη Φιλιππιάδα. Την επιστολή κατέθεσαν στη Βουλή ως Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης και Ν. Καραθανασόπουλος.

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι εκπαιδευόμενοι, τα μόνα μαθήματα που γίνονται από την αρχή της χρονιάς είναι η πληροφορική, η πολιτισμική - αισθητική αγωγή, η ελληνική γλώσσα και τα πρότζεκτ στα τρία τμήματα εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Αρτας (δύο τμήματα Α' κύκλου και ένα Β' κύκλου) και η πληροφορική και τα πρότζεκτ στα τρία τμήματα εκπαιδευόμενων του Τμήματος Φιλιππιάδας (δύο τμήματα Α' κύκλου και ένα τμήμα Β' κύκλου), ενώ σημειώνουν πως «το μάθημα της ελληνικής γλώσσας στο ΣΔΕ Αρτας διδάσκεται από εθελοντή εκπαιδευτή».

Οι εκπαιδευόμενοι είναι, όπως επισημαίνουν, ενήλικες μαθητές με πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και εξηγούν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η άμεση έναρξη του κανονικού προγράμματος: «Χρειαζόμαστε απολυτήριο για να μπορέσουμε να βρούμε εργασία, να κατοχυρώσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο και στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει εγκαίρως να αποκτήσουμε τον απολυτήριο τίτλο. Επιπλέον, αρκετοί από εμάς δεν έχουμε τη δυνατότητα αν και άνεργοι να συμμετάσχουμε σε προγράμματα του ΟΑΕΔ ακριβώς γιατί δεν διαθέτουμε τον απολυτήριο τίτλο του Γυμνασίου. Η όποια καθυστέρηση στην επαρκή στελέχωση του σχολείου μας με όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτών προκαλεί μόνο προβλήματα και θα οδηγήσει για ακόμη μια χρονιά σε ένα επιβαρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα ή στη χειρότερη περίπτωση παράταση του σχολικού έτους», σημειώνουν οι εκπαιδευόμενοι στην επιστολή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ