Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με χαρές και πανηγύρια ετοιμάζουν το νέο αντιλαϊκό πακέτο

Περιγραφή των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν σε βάρος του λαού, έκανε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος (φωτ.)

Eurokinissi

Περιγραφή των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν σε βάρος του λαού, έκανε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος (φωτ.)
Πολιτικές εκδηλώσεις εορτασμού της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της αστικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ετοιμάζει η κυβέρνηση και αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο της χτεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ετσι, η κυβέρνηση, ενώ βρίσκεται ένα βήμα από το «κλείσιμο» μίας ακόμα σκληρής συμφωνίας που θα φορτώσει νέα βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, σχεδιάζει το πώς θα γιορτάσει έναν τεράστιο αντιλαϊκό απολογισμό από το Γενάρη του 2015 μέχρι και σήμερα. Σε αυτές τις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται και περιοδείες στελεχών της κυβέρνησης σε όλη τη χώρα, ενώ το κυβερνών κόμμα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση, πιθανά, στις αρχές Φλεβάρη με ομιλητή τον πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικά τού τι θα ακολουθήσει, είναι τα όσα περιέγραψε χτες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «(...) για τη δεύτερη αξιολόγηση, η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται εντατικά. Από πλευράς μας, είναι διαρκείς οι επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος και στην επερχόμενη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις. (...) Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει επέκταση του δημοσιονομικού διορθωτή για έναν και μόνο χρόνο, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία σε όλα τα άλλα ζητήματα, και προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις κυρίως του ΔΝΤ».

Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου επέλεξε να προτάξει το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, με αφορμή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη συστηματική της προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι εργασίες της Επιτροπής για να ενισχυθεί το κλίμα αποπροσανατολισμού που μεθοδικά επιδιώκει από κοινού με τη ΝΔ. Ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Τα όσα αναδείχτηκαν κατά τις κοπιώδεις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής επί εννέα μήνες απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας την ύπαρξη αλλά και τη δράση αυτού του τριγώνου (σ.σ. της διαπλοκής μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και ΜΜΕ). Του τριγώνου που φέρει βαρύτατες ευθύνες τόσο για τη χρεοκοπία, όσο και για το βάθος και τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης».

Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτίσει το χαρακτήρα της κρίσης, ως καπιταλιστικής κρίσης, προϊόν του καπιταλιστικού συστήματος, και συγκαλύπτει τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα προβλήματα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Σταθερός στόχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλλιέργεια αυταπατών ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Εάν κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών που θα πυροδοτήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ή ανακριτές θεωρήσουν ότι υπάρχει εμπλοκή τέτοιων προσώπων σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη, θα πρέπει αμελλητί να διαβιβάσουν τις συναφείς δικογραφίες στη Βουλή, ώστε να συγκροτηθεί, εφόσον το αποφασίσει το Κοινοβούλιο, επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τα πρόσωπα αυτά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ