Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Κλείνει η εκκρεμότητα με ... αγωνιστική των ντέρμπι

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στο ντέρμπι της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής στη Super League

Icon

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στο ντέρμπι της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής στη Super League
Το αθηναϊκό ντέρμπι στο «Απ. Νικολαΐδης» μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ συγκεντρώνει τα περισσότερα... φώτα στην εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League, που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο και με την οποία κλείνει η τελευταία εκκρεμότητα για τον Α' γύρο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, πέραν του συγκεκριμένου αγώνα η αγωνιστική περιλαμβάνει και άλλες ενδιαφέρουσες κόντρες, τα αποτελέσματα των οποίων μάλιστα αναμένεται να καθορίσουν σημαντικά το σκηνικό που θα επικρατήσει κυρίως στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Πολύ περισσότερο που η διαφορά από τη 2η μέχρι την 8η θέση είναι μόλις 5 βαθμοί.

Σημειώνεται πως, βάσει προγράμματος, το διήμερο 18 - 19 Γενάρη έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής που θα σημάνει και την έναρξη του β' γύρου.

Ο καθένας με τους λόγους του

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μπορεί να κοντράρονται στη σκιά της πρωτοπορίας του Ολυμπιακού και μάλιστα με αξιόλογη διαφορά (+12 από ΠΑΟ, +16 από ΑΕΚ) ωστόσο το παιχνίδι έχει αρκετούς λόγους και για τους δύο να επιδιώξουν τη νίκη. Για τους γηπεδούχους είναι ουσιαστικά το δεύτερο τεστ που καλείται να ξεπεράσει με επιτυχία ο τεχνικός τους, Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά τη νίκη επί του έτερου «Δικέφαλου», ΠΑΟΚ, στο ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Επιδίωξη των «πρασίνων», η νίκη που θα ανεβάσει περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας αλλά θα την διατηρήσει και στη δεύτερη θέση ευελπιστώντας σε πιθανά στραβοπατήματα του Ολυμπιακού.

Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή. Με 3 νίκες σε 12 ματς την τελευταία περίοδο (σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο) η αμφισβήτηση προς τον τεχνικό Μοράις έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια. Παρά την όποια στήριξη του παρέχει η διοίκηση της ΠΑΕ, η φημολογία θέλει τον Πορτογάλο να παίζει το μέλλον του στον συγκεκριμένο αγώνα. Οπως και να έχει, ενδεχόμενη νέα αποτυχία, που θα κάνει επισφαλές ακόμα και το στόχο για παρουσία στην πεντάδα, αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στους «κιτρινόμαυρους».

Σημαντικές κόντρες σε Περιστέρι και Ξάνθη

Στη σκιά της κόντρας «πρασίνων» - «κιτρινόμαυρων», στο πρόγραμμα της αγωνιστικής ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα παιχνίδια σε Περιστέρι και Ξάνθη, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν το σκηνικό στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Στο πρώτο, Ατρόμητος και Πανιώνιος κοντράρονται στην έτερη αθηναϊκή κόντρα της αγωνιστικής, με τους γηπεδούχους να θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος της τελευταίας περιόδου και να ξαναπλησιάσουν τα ψηλά σκαλοπάτια. Από την άλλη, οι εντυπωσιακοί φιλοξενούμενοι έχουν μονόδρομο τη νίκη και την παραμονή τους στη δεύτερη θέση. Στα Πηγάδια, όπου η εκ των συγκατοίκων στη 2η θέση και από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις μέχρις στιγμής Ξάνθη, με στόχο να παραμείνει εκεί θα φιλοξενήσει τον ιδιαίτερα φιλόδοξο και 5ο της βαθμολογίας ΠΑΣ Γιάννινα, που θέλει να εδραιωθεί εντός θέσεων για τα πλέι οφ.

Εξοδοι με παγίδες για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Σημαντικό ενδιαφέρον έχουν και οι επικίνδυνες έξοδοι που πραγματοποιούν ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ σε δύσκολες έδρες. Ο πρώτος θέλοντας να συνεχίσει την επέλασή του προς τον τίτλο θα αγωνιστεί στην Κρήτη με αντίπαλο τον Πλατανιά που θέλει να ανέβει βαθμολογικά. Δύσκολη δοκιμασία περιμένει τον ΠΑΟΚ που χωρίς περιθώρια νέων απωλειών μετά την ήττα από τον ΠΑΣ θα αγωνιστεί στη Λάρισα με την ΑΕΛ, η οποία καίγεται για τους βαθμούς προκειμένου να ξεκολλήσει από την ουρά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ