Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κρίνουν τελικό «αιώνιοι» και «κιτρινόμαυροι»

Τα δύο ντέρμπι, αυτό μεταξύ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και το αντίστοιχο μεταξύ των κιτρινόμαυρων ΑΕΚ και Αρη, που θα κοντραριστούν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αναμένεται να καθορίσουν το ζευγάρι του τελικού. Σε Θεσσαλονίκη σήμερα και Φάληρο τη Δευτέρα θα διεξαχθούν τα δύο καθοριστικά παιχνίδια, τα οποία σημειώνεται πως είναι νοκ άουτ, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης που είναι προγραμματισμένος για τις 19 Φλεβάρη.

Η αρχή θα γίνει σήμερα στο «Νίκος Γκάλης», όπου Αρης και ΑΕΚ θα κοντραριστούν για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας βδομάδας καθώς έχει προηγηθεί το παιχνίδι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, το οποίο έληξε με επιβλητική νίκη της Ενωσης. Και οι δύο ομάδες πάντως βρίσκονται σε καλή ψυχολογία μετά τις ευρωπαϊκές τους επιτυχίες μεσοβδόμαδα για το FIBA Champions League και την εξασφάλιση της πρόκρισής τους στον επόμενο γύρο.

Τη Δευτέρα, στο ΣΕΦ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν το 4ο ραντεβού τους από τα πολλά που είτε εκκρεμούν (2ος αγώνας για το πρωτάθλημα) είτε αναμένονται με βάση τα προγνωστικά (τελικός πρωταθλήματος). Μάλιστα, ίσως να υπάρξουν και καινούργιες κόντρες αφού ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο για εκ νέου συνάντηση στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας (βάσει διασταυρώσεων). Οπως και να έχει, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν ήδη 3 - 0 νίκες έναντι των αντιπάλων τους (1 στο πρωτάθλημα, 2 στην Ευρωλίγκα) και στόχος παραμένει η διεύρυνση του σερί για πρακτικούς (πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου) αλλά και ψυχολογικούς λόγους. Από την άλλη, με τρεις ήττες στην πλάτη τους, οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν μια εκκωφαντική απάντηση όπως μια νίκη - πρόκριση μέσα στο ΣΕΦ.

  • Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρης - ΑΕΚ (17.00 Νοvasports 3) ΔΕΥΤΕΡΑ: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19.00 Νovasports 2).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ