Σάββατο 7 Γενάρη 2017 - Κυριακή 8 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Η συνέχιση του αγώνα μας είναι ο μόνος δρόμος

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο επίθεσης των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου και των αστικών κυβερνήσεων απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους, σημαντική μάχη δίνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης).

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση, τονίζει:

«Το Πανελλαδικό Σωματείο, από την ίδρυσή του, αντιμετώπισε την εργοδοτική τρομοκρατία, τη γραφειοκρατία, την καλλιέργεια αυταπατών και κλίματος αναμονής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δεδουλευμένα μας, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι ο μόνος δρόμος.

Συνεχίζουμε παρά τη σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας στο Σωματείο και τους εργαζόμενους. Ξέρουμε ότι προσπαθεί να επιβάλει "σιγή ιχθύος" κατά τη μεταβίβαση της επιχείρησης.

Συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε ότι ο νέος επιχειρηματίας θέλει να μας ξεφορτωθεί, γιατί η επένδυσή του απαιτεί φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Συνεχίζουμε γιατί 1.400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 11 - 12 μήνες και στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα επειδή αυτό απαιτεί η "ανάπτυξη" και η "πολύπλευρη επιχειρηματικότητα" της "Καρυπίδης".

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα και όσα είναι προ των πυλών. Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση έβαζαν και βάζουν πλάτη στους εργοδότες, γιατί συνεχίζουν την αντεργατική πολιτική από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι, εξαπολύουν μπαράζ μέτρων ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, ελαστικοποιούν παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, ενισχύουν τα δουλεμπορικά - εργολαβικά γραφεία, αυξάνουν τη φορολογία, μειώνουν τις κοινωνικές παροχές.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός μας, ποιοι μας εκμεταλλεύονται και ποιοι τους διευκολύνουν για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Τα συμφέροντά μας δεν συναντιούνται με εκείνα των εργοδοτών και δεν τους αναγορεύουμε σε προστάτες μας. "Λύσεις" που πετσοκόβουν τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μας δεν τις αποδεχόμαστε. Δεν αποδεχόμαστε να θυσιαστούν 400 (για αρχή) συνάδελφοί μας για να "γλυτώσουν" οι υπόλοιποι και να σωθούν οι εργοδότες.

Οι συνάδελφοι είναι πεισμωμένοι. Δεν δέχονται να χαρίσουν τα δεδουλευμένα τους γιατί τα έχουν βγάλει με κόπο και ιδρώτα. Δεν δέχονται μειώσεις μισθών, γιατί ξέρουν πως αν δώσεις το ένα χέρι θα σου ζητήσουν και το άλλο. Θεωρούν ότι έχουν χρέος απέναντι στα παιδιά τους να βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα, για να μη γίνουν εκείνα σύγχρονοι δούλοι.

Με συμπαραστάτες την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ