Σάββατο 7 Γενάρη 2017 - Κυριακή 8 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την αντεπίθεση

Ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας, τονίζει: «Στις 29 Δεκέμβρη συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας, μαζί με τα ΔΣ 15 Αγροτικών Συλλόγων, καθώς και εκπροσώπων Επιτροπών Αγώνα και, στη βάση των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, αποφασίσαμε, στις 23 Γενάρη, να στήσουμε μπλόκο στο Λατίφι Αμαλιάδας.

Καθορίσαμε πρόγραμμα περιοδειών και συσκέψεων στα χωριά, όχι μόνο για την ενημέρωση του κόσμου, αλλά και για να καταρρίψουμε ένα προς ένα όλα τα ψέματα που λένε ο Αποστόλου και ο Τσίπρας. Γιατί, τούτη η κυβέρνηση έχει κάνει το ψέμα επάγγελμα, έχει διδαχτεί από τους προκατόχους της και χρησιμοποιεί όλα τα κόλπα με στόχο να ξεγελάσει το λαό και να εμποδίσει την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Απάντηση θέλουν και όσα λένε για τους αγρότες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Οι περιβόητες προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται στην κατεύθυνση της ΚΑΠ της ΕΕ για επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών, που συνεπάγεται παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Δεν πρέπει ν' αφήσουμε "να βγουν στον αφρό" και να εμφανίζονται σαν "μωρές παρθένες" τα κόμματα που, μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τώρα, ουσιαστικά, μας λένε "καθίστε καλά και μη βγαίνετε στους δρόμους".

Η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχουμε προβλήματα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνει ότι "τίναξε την μπάγκα" δίνοντας πακτωλό χρημάτων στους αγρότες και οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες γράφουν ότι στήνουμε μπλόκα γιατί δεν έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε.

Κι εμείς εδώ στην Ηλεία είδαμε τις σοδειές μας να χάνονται από την κακοκαιρία - οι πλημμύρες έπνιξαν χιλιάδες στρέμματα με βιομηχανική ντομάτα, το χαλάζι και η ανεμοθύελλα θέρισαν τα καλαμπόκια, τα θερμοκήπια, την κορινθιακή σταφίδα, ο πάγος τώρα σαπίζει τα κηπευτικά - κι ενώ πέρασε πολύς καιρός, ο ΕΛΓΑ τον οποίο χρυσοπληρώνουμε, όχι μόνο δεν μας έδωσε αποζημίωση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγιναν ούτε καν εκτιμήσεις των ζημιών.

Το εισόδημά μας συρρικνώνεται και η κυβέρνηση, μαζί με τους "θεσμούς", μας βάζουν διαρκώς κι άλλα χαράτσια, με στόχο να μας ξεκάνουν μια ώρα αρχύτερα. Ε, δεν πρόκειται να πούμε "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω", θα αντισταθούμε και θα αντεπιτεθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ