Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με φοροληστεία του λαού φτιάχνονται τα «πρωτογενή πλεονάσματα»

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία για τα άμεσα και έμμεσα χαράτσια τη χρονιά που έρχεται, ενώ το κεφάλαιο απολαμβάνει «κίνητρα» και «διευκολύνσεις» στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης

  • Νέα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται από την 1η Γενάρη 2017 σε συνέχεια των νόμων που έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ επεκτείνονται για το κεφάλαιο οι κάθε είδους «διευκολύνσεις» και απαλλαγές.
  • Το 2017 προβλέπεται διπλασιασμός του ύψους των αντιλαϊκών μέτρων σε σχέση με το 2016, με την παραπέρα αύξηση των φόρων και των άλλων χαρατσιών σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ταυτόχρονα με το νέο μπαράζ δραστικών περικοπών στα κονδύλια για την κάλυψη στοιχειωδών λαϊκών αναγκών (συντάξεις, Πρόνοια κ.ά.).
  • Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016 «κλείνει» με την προτελευταία δόση για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ (700 εκατ. ευρώ) και με τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων (1,1 δισ. ευρώ).
  • Τη φοροαφαίμαξη του λαού επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 11μηνο Γενάρη - Νοέμβρη, όπου το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα» εμφανίζεται σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τον αρχικό αντιλαϊκό στόχο.

ΣΕΛ.  3,    11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ