Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υποδαυλίζουν καθημερινά την αποπροσανατολιστική για το λαό αντιπαράθεση

Επέμειναν και χτες να συντηρούν την αντιπαράθεση περί «όνου σκιάς» κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν την ταύτισή τους στα κρίσιμα για το κεφάλαιο ζητήματα, για τα οποία διαγκωνίζονται ενώπιόν του για το ποιος καλύτερα μπορεί να τα προωθήσει, εγκλωβίζοντας ταυτόχρονα το λαό στους στόχους αυτούς.

Στο πλαίσιο αυτό, στο βολικό πεδίο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης και με «κάβα» τη συμφωνία τους για την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα το κλείσιμο της β' «αξιολόγησης» με όσα αντιλαϊκά προβλέπει, το Μέγαρο Μαξίμου, με σημείωμά του, κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι παραμένει «πιστός στις επιταγές των δανειστών» και τον μέμφεται για τη δήλωσή του ότι «οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης "επιβάλλει συνεννόηση με τους εταίρους"». «Ασκεί και κριτική γιατί η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι σε άλλη κατηγορία πολιτών. Αυτά, όμως, γιατί δεν τα είπε στη Βουλή; Για να μην αποκαλυφτούν οι εντολές και η ταύτισή του με τους πιο ακραίους εκ των δανειστών;», αναφέρεται στο σημείωμα του Μαξίμου, που προσπερνά τις δικές της συνεννοήσεις με τους «εταίρους», τους «όρκους» για «απαρέγκλιτη υλοποίηση του μνημονίου» και τις διαβεβαιώσεις ότι το βοήθημα ήταν εφάπαξ κι ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώσουν τυχόν δημοσιονομική παρεκτροπή εφόσον υπάρξει.

Χαρακτηριστικό είναι και το ότι το Μαξίμου εγκαλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «γιατί δεν έκανε εποικοδομητικές προτάσεις», προφανώς για τους κοινούς τους στόχους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, του χρεώνει πρόθεση μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο και στην προσπάθεια να στήσει ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές με τον άλλο επίδοξο διαχειριστή του συστήματος, φτάνει να συστήνει στη ΝΔ να «μάθει επιτέλους να σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη, χρονιάρες μέρες», την ίδια ώρα που συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τσακίζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα!

Απ' την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μέσα από συνέντευξή του στον ρ/σ «Alpha», επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως αγνοεί «πώς θα ανατάξει την ελληνική οικονομία» και «βάζει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα», διαφωνώντας με το εφαρμοζόμενο μείγμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Εξ ου και χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την «πολιτική αλλαγή», προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος είναι σύμμαχοι όλων των ακραίων της Ευρώπης» και χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστη» την επιστολή Τσακαλώτου.

Επιπλέον, ζήτησε «εθνική συστράτευση», θέλοντας να στοιχίσει το λαό στα ζητούμενα του κεφαλαίου προς διεύρυνση της κερδοφορίας τους, που υπηρετεί η ΝΔ όπως και η κυβέρνηση.

Στο ίδιο προπαγανδιστικό μοτίβο, επέμεινε να μιλά για τη «δύναμη της αλήθειας» και «ρεαλιστικό πρόγραμμα» από πλευράς ΝΔ, διαβεβαιώνοντας δηλαδή τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους και τους «εταίρους» και δανειστές τους στο εξωτερικό, ότι «η ΝΔ δεν θα λαϊκίσει» και «δεν θα χαϊδεύει αυτιά», προτάσσοντας πάντα ό,τι συμφέρει το κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε για την ικανότητα της ΝΔ επί ηγεσίας του να παρουσιάσει ένα ικανό στελεχικό δυναμικό για να διαχειριστεί τα ζητούμενα της καπιταλιστικής οικονομίας: «Από το να αναζητούμε στελέχη που δεν έχουν πολιτική στέγη, είναι πιο σημαντικό να πείσουμε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Το πιστεύω πολύ. Θα κριθούμε από αυτό. Δεν είναι εύκολο να πείσω έναν επιτυχημένο να ασχοληθεί με τα κοινά. Να διακόψει δηλαδή τη σταδιοδρομία του, για να αναλάβει κυβερνητική θέση με μειωμένα λεφτά και αυξημένες αρμοδιότητες. Πρέπει όμως να τους βρούμε (...) Η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μια κυβέρνηση των αρίστων. Θα αναζητήσω μια συλλογική συστράτευση σε μια προσπάθεια εθνικής ανάταξης» υποστήριξε, εγγυόμενος στο κεφάλαιο πολιτικό προσωπικό ακόμα πιο δεμένο στα συμφέροντα του κεφαλαίου και με μεγαλύτερη «ανοσία» στη λαϊκή δυσαρέσκεια.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org