Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

«Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» από το ΚΘΒΕ
«Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» από το ΚΘΒΕ
Συνεχίζοντας τις προτάσεις για αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που αξίζει κανείς να δει, το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ προτείνει τις παρακάτω παραστάσεις που παίζονται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη:

  • Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της

Η παράσταση του κλασικού αντιπολεμικού αριστουργήματος του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που γράφτηκε το 1939, ενώ ο συγγραφέας βρισκόταν αυτοεξόριστος στη Σουηδία, σηματοδοτεί μια διπλή επιστροφή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο Σέρβος σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγεβιτς επιστρέφει μετά από 13 χρόνια, για να σκηνοθετήσει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα ένα από τα πιο επίκαιρα μπρεχτικά έργα.

Επιπλέον, η ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου, 8 χρόνια μετά την τελευταία της συνεργασία με το ΚΘΒΕ, επιστρέφει στην κοιτίδα της για να ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο.

Η «Μάνα Κουράγιο» έχει ανέβει άλλη μια φορά στο ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου το 1982, με την Λίνα Λαμπράκη στον ομώνυμο ρόλο.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2). Τηλέφωνο: 2315 200000. Παραστάσεις έως 29 Γενάρη 2017: Τετάρτη 18.00, Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00.

  • Σωτηρία με λένε

Η παράσταση «Σωτηρία με λένε» που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, ανεβαίνει από το Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια δεν σταματά να μιλά για την πολυτάραχη ζωή της... Η σκληρότητα μπερδεύεται με την ευαισθησία, το παρόν με το παρελθόν, η αγάπη με το μίσος, αποκαλύπτοντας μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν χάνει, ούτε μια στιγμή, το χιούμορ και το πάθος της για τη ζωή.

Το θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, ανέβηκε για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Το ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου ερμηνεύει η Εφη Σταμούλη.

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη). Τηλέφωνο: 2315 200200. Παραστάσεις έως 22 Γενάρη 2017: Τετάρτη 18.00, Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ