Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για τα παιδιά

Από τις 5 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό

Από τις δραστηριότητες στο πλαίσιο του περσινού, 6ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ
Από τις δραστηριότητες στο πλαίσιο του περσινού, 6ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ
Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό ανοίγει σήμερα τις πόρτες της για να υποδεχτεί χαρούμενες φατσούλες, στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παιδιά!

Απευθυνόμενοι στους νέους γονείς, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τούς καλούν στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα, για το δικαίωμα που έχει κάθε νέο ζευγάρι να ξεκινάει τη δημιουργία οικογένειας χωρίς εμπόδια, για το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση, στον πολιτισμό, στο παιχνίδι, με κυρίαρχες τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Αυτά τα στοιχεία συναντά κανείς στο θεσμό του παιδικού γιορτινού Φεστιβάλ, που κλείνει φέτος 7 χρόνια ζωής και υπόσχεται ένα κεφάτο πρόγραμμα που ετοίμασαν με μεράκι η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ και ομάδα παιδαγωγών.

Το δικό του χώρο στο Φεστιβάλ θα έχει και φέτος το ποιοτικό βιβλίο, για όλες τις ηλικίες, με επιλεγμένους τίτλους της «Σύγχρονης Εποχής» που θα διατίθενται στο βιβλιοπωλείο σε εξαιρετικές τιμές.

Το πρόγραμμα της γιορτής

Στις 5 το απόγευμα, οι πόρτες του Περισσού θα ανοίξουν για να υποδεχτούν την παιδική παρέα σε ένα γιορτινό εργαστήρι χειροτεχνίας! Χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά θα παίρνουν σχήμα στα τραπέζια χειροτεχνίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής για τα πιο μικρά παιδιά και face painting.


Στις 6.30 μ.μ., η ομάδα παιδαγωγών έχει ετοιμάσει το διαδραστικό παιχνίδι «Καλικαντζαρο...ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!». «Κάποτε, σε ένα πολύ μακρινό χωριό, υπήρχε ένα πολύ μεγάλο δάσος. Εκεί ζούσαν τρεις καλικάντζαροι που ήταν αδέρφια, ο Πικ και ο Νικ, που ήταν δίδυμοι, και ο μικρούλης ο Βενιαμίν. Οι τρεις καλικάντζαροι προετοιμάζονταν δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να πάνε στο χωριό και να μοιράσουν τα δώρα στα παιδιά»... Οι μικροί επισκέπτες του Φεστιβάλ θα αναλάβουν το ρόλο να βοηθήσουν τους τρεις καλικάντζαρους να μοιράσουν τα δώρα, παρά τα εμπόδια που συναντούν...

Στις 7 μ.μ., παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Πινόκιο!» από το θίασο Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης, με την εντυπωσιακή τεχνική του «Black Light». Μια παράσταση εμπνευσμένη από το κλασικό έργο του Κάρλο Κολόντι, αλλά και παραλλαγμένη... Ο Πινόκιο του Κου-Κλο Θεάτρου θα γεννηθεί και θα ταξιδέψει μέσα σε ένα κούτσουρο στο σπίτι του Τζεπέτο. Μέσα από την αθωότητά του, τις σκανταλιές και τις περιπέτειές του, θα κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπων προσπαθώντας να βρει τη δική του «Ιθάκη».

Στις 8 το βράδυ, το 7ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι. Τα παιδιά θα ξεφαντώσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορό και τραγούδι, ενώ παράλληλα θα δεχτούν δώρα και πολλές ευχές για να υποδεχτούν τις γιορτινές μέρες που έρχονται.

Στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, εργαστήρι τρισδιάστατων κατασκευών, γωνιά face painting, κουκλοθέατρο με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αη Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους», ομαδικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από ομάδα ψυχαγωγών, πάρτι ζούμπα. Η γιορτή θα κλείσει με την... επίσκεψη του Αη Βασίλη, που θα έρθει να μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Στο χώρο θα λειτουργεί γωνιά αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, όπου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ