Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγνοια για την κοινωνική αποδοχή της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χτες με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κορίνα Κρετσού, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτση, και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δ. Λιάκου.

Κατά τη συνάντηση, η Κ. Κρετσού συνεχάρη την κυβέρνηση για το έργο της, χαρακτηρίζοντας «εντυπωσιακές» τις επιδόσεις της στην απορρόφηση πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, που πηγαίνουν βέβαια στη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας. Παράλληλα, συζητήθηκε η ενδιάμεση ανακατανομή πόρων βάσει της ρήτρας αναθεώρησης της Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020 και η διαθεσιμότητα επιπλέον 970 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα.

Δηλωτική, πάντως, της πρεμούρας τους για αναστήλωση του κύρους της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας, στο φόντο και των φυγόκεντρων δυνάμεων που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας, ήταν η σύγκλισή τους στην εκτίμηση πως «είναι αναγκαία η διατήρηση και ενίσχυση της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ ως βασικού πυλώνα για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ