Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Κουρνιαχτός» αλληλοκατηγοριών για να κρύψουν τη σύμπλευση

Εντός του εχθρικού για το λαό πλαισίου των στόχων του κεφαλαίου, όπου κινούνται και οι δύο, ξεδιπλώνουν την αντιπαράθεσή τους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, τις τελευταίες μέρες με βάση την αντιπαράθεση για την εφάπαξ ενίσχυση στους συνταξιούχους.

Ετσι και χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά» αναλώθηκε σε κατηγορίες κατά της ΝΔ, προσάπτοντάς της «ένα τεράστιο πολιτικό ατόπημα», επειδή δεν ψήφισε στη Βουλή το βοήθημα, για το οποίο η κυβέρνηση κομπάζει την ώρα που έχει λεηλατήσει τις συντάξεις τους. Την ίδια ώρα, για τα «μάτια» του κεφαλαίου κατηγορούσε τη ΝΔ ότι δεν συναινεί στον «εθνικό» στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης κι ότι «επιθυμεί στην πραγματικότητα οι διαπραγματεύσεις να εκτροχιαστούν, επιθυμεί το κακό της χώρας, για να προσποριστεί μικροκομματικά οφέλη...». Ταυτόχρονα, σηκωνόταν από τη μεριά της κυβέρνησης κι ένας ολόκληρος κουρνιαχτός περί «εντολών» προς την ΝΔ των «ακραίων κύκλων των δανειστών» κ.ο.κ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης - απ' τη Θράκη όπου περιόδευσε το Σαββατοκύριακο - ανταπέδιδε στην κυβέρνηση τις κατηγορίες, λέγοντας ότι με την πολιτική της «υπονομεύει την υγιή επιχειρηματικότητα», προσθέτοντας ότι «εμείς θα εξακολουθούμε να λέμε φωναχτά και χωρίς αστερίσκους ότι θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα (...) για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια», κάνοντας από τη μεριά του άλλη μια προσπάθεια να ταυτίσει τα συμφέροντα του εκμεταλλευομένου με αυτά του εκμεταλλευτή του. Ταυτόχρονα, επανέφερε και τις προτάσεις της ΝΔ για «σταθερό φορολογικό καθεστώς με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις», «μείωση του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις», «διευκόλυνση των επιχειρήσεων, μέσα από πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις χρήσεις γης» κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ