Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να εγκαταλείψει ο λαός ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, από τη Λάρισα όπου και βρέθηκε την περασμένη Κυριακή, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σημείωσε:

Σχετικά με τη δεύτερη «αξιολόγηση»

«Το πρόβλημα είναι ότι το κόστος θα είναι για τους εργαζόμενους με τη δεύτερη "αξιολόγηση", η οποία απ' ό,τι φαίνεται θα ολοκληρωθεί. Αλλωστε, οι πιέσεις που γνωρίζουμε αυτές τις μέρες, κατά τη διαπραγμάτευση, είναι σύνηθες φαινόμενο όλα αυτά τα χρόνια, το ξέρουμε από το πρώτο μνημόνιο, το δεύτερο, το τρίτο. Ετσι συνηθίζεται και έτσι θα πάει με τα μνημόνια διαρκείας, γιατί ετοιμάζεται και το τέταρτο με τη ρύθμιση - τελοσπάντων - του χρέους για απομείωση και όλα τα υπόλοιπα».

Για τη ρύθμιση του χρέους πανηγύρισε η κυβέρνηση...

«Ο λαός μας όμως δεν πρόκειται να πανηγυρίσει. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι το success story που γνωρίσαμε με τους προηγούμενους και που το συνεχίζει τώρα ο Τσίπρας, που το ονομάζει true story - αυτή είναι η νέα εκδοχή του - είναι ματωμένα πλεονάσματα για το λαό, σημαίνει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, σημαίνει συνεχείς θυσίες για τους εργαζόμενους, για τους αγρότες, για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, για το λαό της πατρίδας μας».

Κύριε Κουτσούμπα, βλέπετε εκλογές; Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; Αλλοι το πιστεύουν, άλλοι λένε ότι μάλλον δεν υπάρχει...

«Αυτό που νομίζω πως πρέπει να απασχολεί κυρίαρχα όλους μας και κυρίως πρέπει να απασχολεί τον ελληνικό λαό, είναι όχι το πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά με ποιους πρέπει να πάει και ποιους πρέπει ν' αφήσει. Γι' αυτό του λέμε εδώ και τώρα να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ν' αφήσει τη ΝΔ, να εγκαταλείψει όλα τα κόμματα του αστικού κατεστημένου, που τα 'χει γνωρίσει και να συμπαραταχτεί, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ άσχετα τις επιμέρους απόψεις ή αν θέλετε και επιφυλάξεις που μπορεί να έχει. Οι Θέσεις για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, που σήμερα δώσαμε στη δημοσιότητα, δίνουν ολοκληρωμένη απάντηση για όλα τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα του τόπου, δίνουν την πραγματική διέξοδο, την πρόταση διεξόδου, που προτείνει το ΚΚΕ στον ελληνικό λαό, από την κρίση και από αυτό το φθαρμένο, σάπιο σύστημα. Αυτόν το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ