Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Πολύτιμα στοιχεία η συμβολή των οπαδών και το δίκτυο διακίνησης

Κυριακή πρωί, στη Νεάπολη της Νίκαιας: Γίνεται ο καταμερισμός των συνοικιών και η εξόρμηση ξεκινά
Κυριακή πρωί, στη Νεάπολη της Νίκαιας: Γίνεται ο καταμερισμός των συνοικιών και η εξόρμηση ξεκινά
Το πρωί της Κυριακής, στα κομματικά γραφεία στη Νεάπολη της Νίκαιας μπαινοβγαίνουν μέλη και φίλοι του Κόμματος. Παραλαμβάνουν όσα φύλλα απέμειναν από την προηγούμενη μέρα, κουβεντιάζουν λίγο μεταξύ τους και αφού κάνουν τον καταμερισμό των δρόμων που «αναλαμβάνει» ο καθένας, φεύγουν, δίνοντας ραντεβού για το μεσημέρι. Εκεί μπαίνουν και οι «άμιλλες» ανάμεσα στα συνεργεία, για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα φύλλα.

Οι συνοικίες τόσο του κέντρου του Πειραιά, όσο και της Νίκαιας, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού, του Περάματος κ.λπ. άρχισαν να υποδέχονται τις Θέσεις από το μεσημέρι του Σαββάτου. Μάλιστα, η διακίνησή τους «δέθηκε» με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Οργανώσεων, π.χ. τις προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά και στον Κορυδαλλό, το Σάββατο και την Κυριακή, αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα ήταν σε πολλές συνοικίες, όπως στα Ασπρα Χώματα της Νίκαιας, να εξαντληθούν τα φύλλα από το μεσημέρι του Σαββάτου. Σε αυτό βοήθησε το ότι η ΤΟ Πειραιά έχει διαμορφώσει δίκτυο διακίνησης του «Ριζοσπάστη» σε εκατοντάδες ανθρώπους κάθε Κυριακή, σταθερά. Οπότε με μεγάλη ταχύτητα η εφημερίδα με τις Θέσεις έφτασε στους τακτικούς αναγνώστες από τις πρώτες ώρες, ώστε η Κυριακή και η Δευτέρα να αξιοποιηθούν για πιο πλατύ άνοιγμα και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

Ανάμεσα στα ενθαρρυντικά στοιχεία είναι η μεγάλη συμμετοχή των οπαδών και των φίλων του Κόμματος στην εξόρμηση του Πειραιά, αφού ο αριθμός τους είναι τουλάχιστον διπλάσιος σε σχέση με προηγούμενες εξορμήσεις.

Στη Νεάπολη, ο Βασίλης, φίλος του Κόμματος, έφτασε το πρωί της Κυριακής για να πάρει φύλλα που θα δώσει σε γνωστούς του: «Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει ο λαός από τη φτώχεια και τη δυστυχία είναι να καταλάβει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» και συνεχίζει εξηγώντας για την αξία της εξόρμησης: «Ο κόσμος δυσανασχετεί, αλλά δεν ξεσηκώνεται. Πρέπει να τον βοηθήσουμε να δει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, να τον ενημερώσουμε ολόπλευρα για τις Θέσεις του Κόμματος, ώστε να δυναμώσει η πάλη του...».

Και η εξόρμηση ξεκινά: Σε κάθε σπίτι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματα που έχουν τα νοικοκυριά: Ανεργία, χρέη, απλήρωτοι λογαριασμοί, αρρώστιες, απληρωσιά και τόσα άλλα συνθέτουν το «Γολγοθά» που ανεβαίνει κάθε λαϊκή οικογένεια. Τα συνεργεία του Κόμματος συζητούν μαζί τους και τους καλούν να μη σκύψουν το κεφάλι, αλλά να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος με τη συμμετοχή τους στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές, στις Επιτροπές Ανέργων.

Ξεχωριστή συζήτηση γίνεται με τους πιο νέους ανθρώπους. Στην είσοδο μιας πολυκατοικίας το συνεργείο γνωρίζεται με έναν νέο εργαζόμενο, γύρω στα 30. Τα μέλη του Κόμματος του δείχνουν το βιβλιαράκι με τις Θέσεις και του εξηγούν, καλώντας τον ταυτόχρονα να τις μελετήσει για να συζητήσουν αργότερα: «Οταν το ΚΚΕ κάνει Συνέδριο, συζητάει πλατιά με χιλιάδες εργαζόμενους με βάση τις Θέσεις, σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις. Αυτή η διαδικασία δεν έχει καμιά σχέση με τις φιέστες των άλλων κομμάτων για το γυαλί της τηλεόρασης. Είναι μια διαδικασία ουσιαστική και ζωντανή, που δίνει την ευκαιρία στην εργατική τάξη, στο λαό και τη νεολαία να κουβεντιάσουν για τις πολιτικές εξελίξεις, τους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και μπορεί να δώσει απάντηση στον προβληματισμό και την ανησυχία, στο "επιτέλους κάτι πρέπει να αλλάξει"...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ