Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επικίνδυνες εξελίξεις για την Ειδική Αγωγή

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα από τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής οργανώνουν οι Α', Γ', Δ' και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σήμερα Τρίτη, στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας «οι εκπαιδευτικοί με πλεόνασμα ωρών δύνανται να συμπληρώνουν διδακτικό ωράριο παρέχοντας παράλληλη στήριξη σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες». Οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνουν ότι «το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά της Ειδικής Αγωγής, στέλνοντας ταυτόχρονα στην ανεργία τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΑΕ, με τα πλεονάσματα ωρών που το ίδιο δημιούργησε (μείωση διδακτικών ωρών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων κ.τ.λ.) αδιαφορώντας για το εάν ο εκπαιδευτικός που θα αναλάβει μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχει αντίστοιχες γνώσεις και κατάρτιση. Με αυτόν τον τρόπο μεθοδεύεται η κατάργηση επί της ουσίας της Ειδικής Αγωγής, αφού αντιμετωπίζονται απαξιωτικά οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ακυρώνεται η επιστημονική επάρκεια των εκπαιδευτικών ΕΑΕ».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα ΠΥΣΔΕ να μην υλοποιήσουν τη νέα απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργείου και να απαιτήσουν η κάλυψη όλων των κενών Ειδικής Αγωγής να γίνει με άμεσες προσλήψεις. Απαιτούν πλήρη κάλυψη των προβλεπόμενων ωρών στην Παράλληλη Στήριξη ανά μαθητή - όχι στις πολλαπλές μετακινήσεις των αναπληρωτών προκειμένου να καλύψουν το ωράριο. Κάλυψη όλων των κενών. Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κενά εκπαιδευτικών και διαχειριστικά «τρικ» για το κουκούλωμά τους(16/12/2021)
Πανελλαδική διαμαρτυρία στις 23 Ιούνη στο υπουργείο Παιδείας(16/6/2016)
Συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα(4/6/2016)
Σημαντικά κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση(11/8/2015)
Στα χαρτιά η υποχρεωτικότητα της Ειδικής Αγωγής(13/5/2014)
Εκ... των ενόντων η κάλυψη των κενών(30/10/2004)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ