Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Απέσπασαν δεσμεύσεις μετά από τις κινητοποιήσεις

«

Η ίδια η ζωή και η πείρα μας συνθλίβει τη λογική ότι οι αγώνες είναι μάταιοι, δεν έχουν αποτέλεσμα. Αυτό που τελικά σίγουρα δεν έχει αποτέλεσμα είναι η αναμονή, η αποχή από τους συλλογικούς αγώνες, η ανάθεση των προβλημάτων μας σε σωτήρες». Τα παραπάνω σημειώνουν σε δελτίο Τύπου οι Σύλλογοι Οικοτρόφων της ΝΦΕΕΜΠ, της ΦΕΑ και η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ στη ΦΕΠΑ, που προχώρησαν σε αιφνιδιαστική κατάληψη του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (φορέας διαχείρισης των εστιών) στις 13 και 14 Δεκέμβρη και απέσπασαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους. Συγκεκριμένα, πέτυχαν τα εξής:

«-- Για το ζήτημα των σωληνώσεων στη ΦΕΑ, που είχε ως αποτέλεσμα 18 κτίρια να μην έχουν ζεστό νερό: Υπεγράφη σύμβαση και ξεκινάει από την Παρασκευή 16/12 η αντικατάσταση των σωληνώσεων.

-- Για το ζήτημα των 2 χαλασμένων ασανσέρ στη ΦΕΑ: Υπεγράφη σύμβαση και ξεκινάει η επισκευή την Πέμπτη 15/12.

-- Για το ζήτημα των λεβήτων στις ΝΦΕΕΜΠ, που είχε ως αποτέλεσμα 3 κτίρια και περισσότερα από 50 να μην έχουν θέρμανση και ζεστό νερό: Εγκρίθηκε δαπάνη που θα καλύψει την πλήρη λειτουργικότητά τους, τα αρμόδια συνεργεία ξεκίνησαν την επιδιόρθωση των βλαβών, άμεσα και σε συντονισμό η τεχνική υπηρεσία του ΕΜΠ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα καταγράψει το σύνολο των τεχνικών θεμάτων και θα συνταχθεί μελέτη για τη συνολική και μόνιμη λύση τους.

-- Για το ζήτημα των 100 φοιτητών της ΦΕΠΑ που δεν έχουν πάρει δωμάτιο: Θα προχωρήσει η ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο και η στέγαση των φοιτητών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8/1/2017».

Οι Σύλλογοι σημειώνουν ότι ο αγώνας τους δεν ξεκίνησε, ούτε σταματάει εδώ και ότι θα συνεχίσουν πιο αποφασιστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η σύσκεψη για τη φοιτητική στέγη(1/9/2023)
Θέλουμε να ζούμε και να σπουδάζουμε με αξιοπρέπεια(5/7/2023)
Κινητοποίηση για τα προβλήματα των Εστιών(28/3/2023)
Στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα σε στέγαση - σίτιση(4/10/2022)
Κινητοποίηση για τη σίτιση και τη συντήρηση των εστιών(3/11/2017)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ