Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξαιρετικές παραστάσεις του Μπρεχτ στην «Αλκυονίδα»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μερικά από τα αριστουργηματικά έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, όπως παρουσιάστηκαν στο Berliner Ensemble, το θέατρο που ο ίδιος έφτιαξε και κινηματογραφήθηκαν άριστα από την κρατική τηλεόραση της ΓΛΔ.

Οι προβολές αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα», όπου από την περασμένη Πέμπτη και για 14 μέρες προβάλλεται το «Οι μέρες της Κομμούνας» του Μπρεχτ, που κινηματογραφήθηκε τον Απρίλη του 1966, στο Berliner Ensemble, με τη μουσική του Hanns Eisler και πρωταγωνίστρια την σπουδαία ερμηνεύτρια του Μπρεχτ Γκίζελα Μάι. Οι προβολές θα γίνουν αποκλειστικά στο «Αλκυονίς new star art cinema» και για 14 μόνο μέρες, από 15 έως 28 Δεκέμβρη.

Η «New Star», συνεχίζοντας το αφιέρωμα στον Μπρεχτ και μετά από προηγούμενες προβολές κινηματογραφικών ταινιών που βασίστηκαν σε σενάριά του, ξεκινάει αυτόν το νέο κύκλο προβολών με τίτλο: «Ο Μπρεχτ στο θέατρο». Μετά από το «Οι μέρες της Κομμούνας», θα προβληθούν επίσης τα κινηματογραφημένα θεατρικά έργα: «Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία» (από 12/1/2017 μέχρι 25/1/2017) και «Ο κύριος Πούντιλα και ο υπηρέτης του Μάττι» (από 9/02/2017 μέχρι 22/2/2017). Οι προβολές θα γίνουν για 14 μόνο μέρες για το καθένα έργο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ