Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕUROBASKET U18
Υψηλές προσδοκίες για την Εθνική εφήβων

Πανέτοιμη αγωνιστικά και με υψηλούς στόχους η Εθνική εφήβων ετοιμάζεται από αύριο να ριχτεί στη μάχη του Ευρωμπάσκετ U18. Σημειώνεται πως η διοργάνωση ήταν να διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Τουρκία, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης που υπήρχε τότε εξαιτίας της απόπειρας πραξικοπήματος. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Δεκέμβρη. Η ελληνική ομάδα θα μετάσχει στο β' όμιλο με αντιπάλους την οικοδέσποινα Τουρκία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι των 4 ομίλων, όπου θα διασταυρωθούν χιαστί οι ομάδες των διπλανών ομίλων (π.χ. Α1 - Β2 κ.ο.κ.).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Γιώργος Βλασσόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μπάσκετ (basket.gr) για τους στόχους και τους αντιπάλους της ελληνικής ομάδας, ενώ εστίασε και στη δυσκολία που κρύβει η πρώτη φάση με την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής και την πρόκριση των δύο ομάδων. Οπως είπε, τόσο η διοργανώτρια Τουρκία όσο και οι Γερμανία - Φινλανδία είναι αντίπαλοι που θεωρούνται αξιόλογοι έχοντας ο καθένας τα πλεονεκτήματά του και ανεβάζουν τον πήχη δυσκολίας για την Εθνική. Ωστόσο, τόνισε πως τα μέλη της Εθνικής εφήβων είναι παιδιά με μεγάλο ταλέντο και μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα στο Ευρωμπάσκετ.

Επίσης, ο Ελληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στη γενικότερη φιλοσοφία που υπάρχει στην Ομοσπονδία μπάσκετ για τις μικρές Εθνικές ομάδες.

«Είναι μια επιλογή και μια φιλοσοφία που έχει η Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια, να επενδύει σε παιδιά που έχουν και τα σωματομετρικά προσόντα να φτάσουν έως την Εθνική ανδρών. Γιατί ο βασικός στόχος είναι να βγουν παιδιά που θα παίξουν μπάσκετ. Να λειτουργήσουμε ως προθάλαμος της Εθνικής ανδρών. Και, φυσικά, θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία, να έχουμε θετικά αποτελέσματα, γιατί είναι και κάτι που θα βοηθήσει και τα ίδια τα παιδιά στη συνέχεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ