Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινό Ψηφιακό Πλανητάριο

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, «ντύνεται» με τα γιορτινά του και περιμένει και αυτά τα Χριστούγεννα, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του με μια σειρά από επτά εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου!

Μια γεύση από τις παραστάσεις: «Το Αστρο των Χριστουγέννων» αναλαμβάνει να διερευνήσει, με τη συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα και να δώσει μία εικόνα στην αναζήτηση κάθε παιδικής ψυχής, του ξεχωριστού εκείνου κοσμικού φαινομένου, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό. Για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας: ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια φαινόμενα του ηλιακού μας συστήματος. Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 km/h, έως τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία! Για παιδιά 10 ετών και άνω.

Μια Βόλτα στο Φεγγάρι: Συνδυάζοντας την αποστολή του «Απόλλων 11» με τη διασκεδαστική περιπέτεια που σκαρώνουν τρία νεαρά μυγάκια, η παράσταση «Μια βόλτα στο φεγγάρι» γνωρίζει στη νέα γενιά την εποχή των διαστημικών ταξιδιών. Προτείνεται για 5 ετών και άνω.

Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων: Ενα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στη Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Κρυμμένο Σύμπαν: Εκπληκτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης του διαστήματος επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους γαλαξίες, να δουν αστέρια που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Αρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με μερικές εκπληκτικές όψεις του Ηλιου. Για παιδιά 9 ετών και άνω.

Τα Μυστικά του Αθέατου Κόσμου: Η ταινία μάς μεταφέρει στην οθόνη του Πλανηταρίου φαινόμενα που δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι, παρόλο που συμβαίνουν καθημερινά μπροστά μας. Για παιδιά 10 ετών και άνω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ