Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλήθος εκδηλώσεων της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες

Σήμερα η εκδήλωση της Οργάνωσης Τηλεπικοινωνιών για το Δεκέμβρη του '44
Σήμερα η εκδήλωση της Οργάνωσης Τηλεπικοινωνιών για το Δεκέμβρη του '44
Εναν πλούτο εκδηλώσεων, με διάφορα θέματα, ξεδιπλώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ μέσα στο Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται:

Σήμερα, Σάββατο:

-- Στις 7 μ.μ., η Τομεακή Οργάνωση Τηλεπικοινωνιών Αττικής παρουσιάζει την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Δεκέμβρης του '44: Κρίσιμη ταξική σύγκρουση», στην αίθουσα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στο χώρο θα λειτουργήσουν έκθεση φωτογραφίας και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στις 5 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας (Τροίας 36, Βικτώρια), η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών Αττικής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η στάση της νεολαίας μπροστά στις εξελίξεις. Η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Βιβή Σιώρα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στον πολυχώρο της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας» στην Καλαμάτα, προβάλλεται η ταινία «Ελα να δεις» του Ε. Κλίμοφ.

-- Στις 9 μ.μ., στον πολυχώρο «WE» στη Θεσσαλονίκη (3ης Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος του Παλαί Ντε Σπορ) η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει πάρτι στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Φεστιβάλ Βιβλίου σε Αθήνα και Πειραιά

Μια σειρά εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36) είναι ενταγμένες στο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ετσι, στο Στέκι σήμερα Σάββατο, στις 11 π.μ., θα γίνει εκδήλωση - γνωριμία με το παραμύθι με τίτλο «Παίζω και δημιουργώ με τα παραμύθια οδηγό» και στις 7 μ.μ., διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση για μαθητές του έργου «Πώς γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν οι θεοί και οι θεές» του Ε. Γιαροσλάβσκι. Ακόμα, αύριο Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση με τίτλο «Ποίηση σε ντο δίεση ελάσσονα για ηθοποιό και πιάνο». Πρόκειται για παρουσίαση του ποιητικού έργου του Γ. Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», παράλληλη ερμηνεία στο πιάνο του έργου «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Βιβλίου έγιναν χτες. Στο πλαίσιό του λειτουργούν εκθέσεις βιβλίου με τίτλους της «Σύγχρονης Εποχής», στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη) και στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, από τις 9 έως τις 23 Δεκέμβρη και από τις 27 έως τις 29 Δεκέμβρη, 17.30 - 21.00 τις καθημερινές, 10.00 - 13.00 και 17.30 - 21.00 τα Σαββατοκύριακα.

Αντίστοιχα, οι Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν έκθεση βιβλίου με τίτλους της «Σύγχρονης Εποχής», που θα λειτουργήσει από Τετάρτη 14 Δεκέμβρη έως Παρασκευή 23 Δεκέμβρη, στις 18.00 - 21.00 τις καθημερινές και στις 10.00 - 13.00 τα Σαββατοκύριακα, στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119 - 1ος όροφος).

Πενθήμερο εκδηλώσεων στο ΤΕΙ Χαλκίδας

«Προχώρα μπροστά, άλλαξε τον κόσμο!» είναι το σύνθημα του πενθήμερου πολιτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Χαλκίδας της ΚΝΕ, από τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη έως και την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στο χώρο του ΤΕΙ στα Ψαχνά. Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ., στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Το απόγευμα της Τρίτης 13 Δεκέμβρη, θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3on3. Την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ, θα γίνει πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Με το ΚΚΕ μπροστά βγαίνουμε στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες μας». Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ. Την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ., στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, θα προβληθεί κινηματογραφική ταινία.

Σε όλη τη διάρκεια του πενθημέρου θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου στο ισόγειο του ΤΕΙ, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Πάτρας

Mε αφορμή την έκδοση που επιμελήθηκε η Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!», οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις στις σχολές του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πατρών.

Στις σχολές Παιδαγωγικού - Φιλολογίας - Φιλοσοφίας, οι αντίστοιχες ΟΒ θα οργανώσουν από κοινού εκδήλωση, τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στην Αίθουσα Τ12, 12.00, με τίτλο «Το σχολείο σήμερα - Η πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαίο 12χρονο Σχολείο». Θα μιλήσει η Τσιουπρά Κωνσταντίνα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο ΤΕΕΑΠΗ, την Τρίτη 13 Δεκέμβρη, 11.00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων, εκδήλωση με τίτλο «Ο ρόλος της Προσχολικής Αγωγής - Η Προσχολική Αγωγή στην ΕΣΣΔ», με ομιλήτρια την Κωστοπούλου Δήμητρα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΚΕ.

Ακόμη, την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, 13.00, στο Αμφιθέατρο ΑΠΜ4, θα γίνει εκδήλωση με τίτλο «Ξεκίνα! Πρέπει όλα να τα ξέρεις! Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία!», βασισμένη πάνω στην ομότιτλη έκδοση. Ομιλήτρια θα είναι η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από καθηγητές.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 12 έως και την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη θα υπάρχει έκθεση βιβλίου στο χώρο του πανεπιστημίου, απ' όπου οι φοιτητές θα μπορούν να προμηθευτούν την ομώνυμη έκδοση και να έρθουν σε επαφή με αρκετά ακόμη βιβλία.

Αντίστοιχα, στο ΤΕΙ της Πάτρας θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης, την Τρίτη 13 Δεκέμβρη, στις 14.00, στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ, με ομιλήτρια την Κωστοπούλου Δήμητρα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας του ΚΚΕ.

Και στο ΤΕΙ θα πραγματοποιηθεί επίσης έκθεση βιβλίου από τη Δευτέρα 12 μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ