Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάστηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Βόλο

Τροχιοδεικτικές βολές για την παραπέρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή (εφέσιμη) επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, γιατί ως μέλη της διοίκησης του σωματείου τους και ως όφειλαν, εφάρμοσαν και πάλεψαν την απόφαση του κλάδου για απεργία των δημοτικών υπαλλήλων ενάντια στις διαθεσιμότητες, το 2012.

Για «κατάπτυστη απόφαση» και για «ωμή επέμβαση της Δικαιοσύνης στη συνδικαλιστική δράση» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και σημειώνει ότι η απόφαση «εκπορεύεται από την κυβερνητική πολιτική και την προσπάθεια τώρα στα πλαίσια των νέων μέτρων να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση, να μπουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων για να περνάνε με μεγαλύτερη ευκολία τα μέτρα και οι επιδιώξεις κυβερνήσεων και κεφαλαίου».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να εκδώσουν άμεσα ψηφίσματα καταδίκης και να απαντήσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην ποινικοποίηση της πάλης των εργαζομένων. Και τονίζει: «Οσες προσπάθειες κι αν κάνει το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους για να φιμώσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό».

Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η επικίνδυνη τοποθέτηση της Προέδρου του Δικαστηρίου ότι απαγορεύεται να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι της καθαριότητας των Δήμων και η καταδίκη των συνδικαλιστών, «ουσιαστικά ποινικοποιούν την απεργία ως μέσο πάλης των εργαζομένων, ξεκινώντας από έναν κλάδο και με τη δικαιολογία της "δημόσιας υγείας", που όμως με αντίστοιχα προσχήματα εύκολα επεκτείνεται σε πολλούς ακόμα κλάδους. Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη βάζουν στο απόσπασμα το δικαίωμα στην απεργία».

Σημειώνοντας ότι εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην εισαγγελική παραγγελία που οδήγησε στην τωρινή καταδίκη ήταν η τότε δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, καθώς και μερίδα των ΜΜΕ της πόλης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα γνωστή δημοσιογράφο που εκλιπαρούσε καθημερινά εκείνη την περίοδο να παρέμβουν οι αρχές - όλοι αυτοί αξιοποιήθηκαν στη δίκη είτε ως μάρτυρες κατηγορίας, είτε χρησιμοποιήθηκαν πριν για να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο - υπογραμμίζει:

«Η τωρινή δημοτική αρχή, ως καλός μαθητής, βαδίζει ακριβώς στα ίδια βήματα, έχοντας τον δικό της κύκλο προσκείμενων ΜΜΕ, που αρκετές φορές κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της. Κοινός τους παρονομαστής η υλοποίηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής».

Και καταλήγει: «Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν την απόφαση του δικαστηρίου, να υψώσουν τείχος στην κρατική καταστολή που στο στόχαστρο τώρα έχει το δικαίωμα στην απεργία. Για το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές συνδικαλιστές, τέτοιες αποφάσεις μάς τροφοδοτούν με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα, ώστε να γίνουμε πιο ικανοί στο καθήκον για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς». Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΑΣ ΟΤΑ ν. Μαγνησίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για τις διώξεις συνδικαλιστών στο Καζακστάν(2024-02-15 00:00:00.0)
«Οχι» στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης(2015-10-06 00:00:00.0)
Για την αποκατάσταση της αλήθειας(2008-09-24 00:00:00.0)
Απεργούν για τις διώξεις(2003-02-19 00:00:00.0)
Να μη λείψει κανείς!(2002-05-25 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η "μάχη"(1998-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ