Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολυφωνίες δίχως όρια

Το σύνολο «Χαονία», που φέτος γιορτάζει είκοσι χρόνια ιχνηλασίας στα τοπία της πολυφωνίας, σήμερα, στη μουσική σκηνή «Μακάρι» (Ζωοδόχου Πηγής 125, τηλ. 210.6458.958) παρουσιάζει πολυφωνίες δίχως όρια, ηπειρωτικά πολυφωνικά τραγούδια, από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, πολυφωνίες από την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, την Κέρκυρα, τον Βώλακα Δράμας, την Κάρπαθο, τραγούδια του έρωτα και του πόθου, της αγάπης και του θανάτου, της Ιστορίας, της ξενιτιάς. Αυτήν την ξεχωριστή βραδιά τα τραγούδια διαλέγει ο κερατζής του Πολυφωνικού Καραβανιού, Αλέξης Λαμπρίδης, και μοιράζεται δύο - τρεις σκέψεις, μνήμες, γνώσεις.

Επίσης, από την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη μέχρι το Σάββατο 10 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί το Εργαστήρι Πολυφωνίας στον Πύργο Ηλείας, συνταξιδεύοντας με το «19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους»! Αλφαβητάρια της αγάπης και μουσικές προπαίδειες με αηδόνια και χελιδόνια σε ένα πρωτότυπο και συναρπαστικό Εργαστήρι Πολυφωνίας, με τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και τη συνταξιδιώτισσα στο πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» Αλίκη Γκανά. Ενα τριήμερο με πολυφωνικά και γκρεκάνικα τραγούδια καθώς και με χορούς για παιδιά και για νέους αλλά και για όσους θέλουν να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί τους: «Εμπάτε αγόρια στο χορό, κορίτσια στα τραγούδια, ελάτε για να μάθετε πώς πιάνεται η αγάπη». Το Εργαστήρι Πολυφωνίας προσκαλεί τους παλαιότερους συνταξιδιώτες του παρέα με παιδιά και νέους σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα που θα κινηματογραφηθεί συλλογικά.

Ακόμα, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στη Λάρισα, στις 9.30 μ.μ., Χαλιγιάννηδες και «Χαονία» μαζί... Πολυφωνίες εν φωναίς και οργάνοις... Ανταμώνουν σε ένα ταξίδι φωνών και ηπειρώτικης μουσικής, σε ένα ατόφιο, μερακλίδικο γλέντι στο πλαίσιο της επόμενης μεγάλης ετήσιας χειμερινής συνάντησης της παρέας «Οι Μερακλήδες», που θα γίνει στη Λάρισα στο «ΠΑΓΩΝΙ» (Δαβάκη 40, Νεάπολη, έναντι εκκλησίας Πέτρου και Παύλου). Ενα μοναδικό σμίξιμο της μουσικής οικογένειας των Χαλιγιάννηδων (τα εγγόνια του Αμέτη, όπως αυτοπροσδιορίζονται, και του Νίκου - Σιέμου - Χαλιγιάννη) και του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία», που θα μας ταξιδέψουν μουσικά στην Ηπειρο, στον Παρακάλαμο, στο Πωγώνι και τη Δερόπολη - Απειρος Ηπειρος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ