Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανελλήνιος διαγωνισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης, Λογοτεχνίας και Εικαστικών (ζωγραφική, γλυπτική, σχέδιο), που διοργάνωσαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα όλης της Ελλάδας, το περιοδικό «Υφος» και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και με τη συμπαράσταση του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα εικαστικά έργα που φιλοτεχνήθηκαν, παρουσιάζονται έως τις 29 Ιανουαρίου στις αίθουσες τέχνης του Δήμου Αθηναίων (Ξενοφώντος 9, Σύνταγμα). Πρόκειται για 60 περίπου έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, αρκετά από τα οποία φιλοτεχνήθηκαν με υλικά της φυλακής.

Τα βραβεία του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού, θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή στις 28 Ιανουαρίου (8μμ) στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). Θα απονεμηθούν από τρία βραβεία στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική και στη γλυπτική, ενώ έπαινοι θα δοθούν σε όλους όσοι έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης. Μέλη είναι οι: Δημήτρης Μυταράς, Φίλιππος Νικολόπουλος, Σώτος Αλεξίου, Χρήστος Λάζος, Μυρσίνη Ζορμπά, Σοφία Μαλτέζου, Βασίλης Καλαμαράς, Δημήτρης Αρβανιτάκης, Πάνος Αϊβαλής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ