Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φοβού τους Ελληνες» και ... επισήμως

Κατάμεστο από κόσμο ήταν προχθές το βράδυ το θέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου στην πρεμιέρα της ταινίας «Φοβού τους Ελληνες». Παρά τη μεγάλη χωρητικότητα του θεάτρου, «επιστρατεύτηκαν» και ...οι διάδρομοι ανάμεσα στις σειρές των καθισμάτων, γεγονός που φυσικά ικανοποίησε και συγκίνησε τους συντελεστές της ταινίας.

«Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και στις αίθουσες» είπε ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης Τζον Τατούλης, ενώ ευχαρίστησε και αφιέρωσε την ταινία σε όλους όσοι εργάστηκαν γι' αυτήν. Ο ίδιος χαρακτήρισε «φαινόμενο» τον Λάκη Λαζόπουλο και «συγκινητική» τη συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη που έγραψε τη μουσική και ήταν παρών στην πρεμιέρα. Για την ταινία είπε ότι επιχειρήθηκε μια επιστροφή στο παρελθόν της «χρυσής» - όπως τη χαρακτήρισε - εποχής του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60, με τον οποίο μεγάλωσε.

«Τρυφερή κωμωδία», χαρακτήρισε την ταινία ο Λάκης Λαζόπουλος, προσθέτοντας ότι άφησε πίσω ό,τι σκόπευε να κάνει, γιατί είδε στα μάτια του σκηνοθέτη τη μεγάλη επιθυμία να κάνει μια ταινία στην Ελλάδα. «Εκμυστηρεύτηκε», μάλιστα, ότι η πρόταση για να πρωταγωνιστήσει του έγινε «όταν βάλανε "λουκέτο" στην "Κυριακή των παπουτσιών" από την "Πολιτιστική"». Μίλησε με θέρμη για τους ομογενείς - «σέβομαι το όνειρό τους για την Ελλάδα» - και ευχαρίστησε με τη σειρά του τους συντελεστές και τους χορηγούς της ταινίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα, μετά την προβολή της ταινίας, με παρόντα τον Μίκη Θεοδωράκη, συγχαίρει θερμά τον Λάκη Λαζόπουλο
Η Αλέκα Παπαρήγα, μετά την προβολή της ταινίας, με παρόντα τον Μίκη Θεοδωράκη, συγχαίρει θερμά τον Λάκη Λαζόπουλο
Την πρεμιέρα παρακολούθησαν και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με τον διευθυντή του «Ρ» Δ. Κουτσούμπα. Η Αλ. Παπαρήγα συνεχάρη τους συντελεστές, λέγοντας πως το ενδιαφέρον της ταινίας έγκειται στο ότι αναδεικνύει τους δύο διαφορετικούς «κόσμους», που αποτελούν πλέον οι Ελληνες του εξωτερικού με τη σημερινή Ελλάδα. Την ταινία παρακολούθησαν και πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ