Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 73-80
Αμυντική ... τρύπα - επιθετική αστοχία

Κάνοντας μια από τις χειρότερες αμυντικές του εμφανίσεις φέτος κυρίως στην περιφέρεια ο Ολυμπιακός υπέστη την ήττα χτες στο ΣΕΦ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 80-73 για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα για τους «ερυθρόλευκους» (μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και η 4η συνολικά, έχοντας πλέον απολογισμό 5 νίκες - 4 ήττες. Η ελληνική ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ αφού δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις απέναντι στα περιφερειακά σουτ των αντιπάλων με τα οποία κυριάρχησαν στο παιχνίδι. Μάλιστα, η Μακάμπι στην 3η περίοδο κατάφερε να φθάσει τη διαφορά και στο +18 (62-44) την ώρα που ο Ολυμπιακός αναζητούσε λύσεις από τα μακρινά σουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με χαρακτηριστική την αστοχία στα τρίποντα (6/33). Συν τοις άλλοις εμφανές ήταν το πρόβλημα του Ολυμπιακού κοντά στο καλάθι.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν χάρη και στο χαμηλό σχήμα παικτών που επέλεξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μειώνοντας σε 72-61, ωστόσο με ένα δίλεπτο να απομένει και τη Μακάμπι να είναι πιο προσεκτική στάθηκε αδύνατο να γυρίσει το ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ; Γκριν 10 (2), Μπιρτς 8, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 14 (0/6 τρ.), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 15 (2).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Γκάουντλοκ 12 (1), Ραντ 6, Σίλι 19 (5), Πνίνι, Οχαγιόν 2, Γουίμς 12, Αλεξάντερ 2, Αϊβερσον 14, Τσίρμπες 3.

ΠΑΟ: Χωρίς περιθώρια με Νταρουσάφακα

Την επιστροφή στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες αποτυχίες ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός φιλοξενώντας την Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ (21.45 Novasports 2). Οι «πράσινοι» επιδιώκουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί της προηγούμενης βδομάδας αφού νέα αποτυχία και μάλιστα εντός έδρας θα τους βγάλει εκτός οκτάδας. Ετσι, δεν είναι τυχαίο που ο τεχνικός των «πρασίνων», Τσάβι Πασκουάλ, χαρακτήρισε τον αγώνα τελικό. Ο ίδιος παρά την ασταθή μέχρι τώρα απόδοση της Νταρουσάφακα την χαρακτήρισε επικίνδυνη ομάδα που χρειάζεται καλή άμυνα για να την αντιμετωπίσεις. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης τόσο του νεοαποκτηθέντος Κένι Γκάμπριελ όσο και του Μάικ Τζέιμς που επανήλθε μετά το ατύχημα που είχε με το χέρι του (σπάζοντας μια τζαμαρία στο ΟΑΚΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ